Véradás és Föld Napja a magániskolában

Több nemes kezdeményezés is megvalósult az elmúlt napokban a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában. Előbb vért adtak a diákok és tanárok, majd a Föld Napja alkalmából hulladékot gyűjtöttek, környezetüket szépítették.

Szabó Szokol Katalin igazgatóhelyettes és Gál Zsuzsanna tanárnő kezdeményezésére április 5-én került sor a véradásra, melybe sok gútai szakközépiskolás kapcsolódott be. „Ki egy életet megment, egy világot ment meg“ – idézték a Talmudot a szervezők a nemes kezdeményezés miértjére válaszolva. Hozzátették, iskolájuk nemcsak az elméleti és gyakorlati oktatásra fektet hangsúlyt, hanem a diákok erkölcsi fejlődésére is odafigyel. Egyúttal köszönetet mondtak minden önként adakozónak, illetve Szevencsek István magánvállalkozónak is, aki csokoládéval támogatta a véradókat.

Gúta Föld Napja
Az iskolában minden évben környezetszéptő akciókat tartanak a Föld Napja alkalmából, ez idén is így volt. Április 6-án 7 tanár és 24 diák gyűjtötte össze a Gúta és Bogyarét közötti útszakasz mellett eldobált hulladékot. A kilométerenként felosztott szakaszon 7 csoport munkálkodott, szemeteszsákokba szedve az út szélén éktelenkedő műanyagflakonokat, sörös dobozokat, ételcsomagoló papírokat és egyéb hulladékot. A sok teli zsák jelezte, sajnos szép számmal vannak a felelőtlen szemetelők, azonban a hulladékgyűjtés valódi eredménye azon mérhető majd le, hogy a diákok körében mennyire tudatosult a természetvédelem fontossága.

pint, d

Top