Véget ért a magyar zenészek hangfoglalása

Komárom. Kétmillió forintot nyert tavaly ősszel a Komáromi Városi Művelődési Központ a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programjának pályázatán 10 koncertre. Ezeket Kedvenceid másképp címmel hirdették meg.

SONY DSC

Karácsony János, Pézman Zoltán menedzser, Péter János (Firkin), Angler Ákos (ex-Anima Sound System)

„Olyan zenekarokat, előadókat hívtam meg, akikkel 20-25 éve együtt dolgozom, és baráti viszonyba kerültünk” – mondta el Pézman Zoltán, a rendezvénysorozat menedzsere. Hozzátette, örül, hogy a zenekarok bevállalták, hogy egészen másképp adják elő ismert szerzeményeiket. „A legnehezebb dolgom Kiss Tibivel, a Quimby zenekar frontemberével volt, akit úgy egy évig győzködtem. Végül megszületett az Aranyakkord produkció, amelynek Komáromban volt a világpremierje” – említette.

Múlt szerdán Karácsony János Triójának fellépé-sével zárult a koncertsorozat a Tiszti pavilonban. „Azt érzem, hogy soha nem szabad abbahagyni a zenélést. Jelenleg hat produkcióban szerepelek. Egyedül játszom, trióban muzsikálok, vendég vagyok valamelyik zenekarban és vannak szimfonikus zenekaros projektek is, amelyekben szerepelek. Szeptember közepéig minden hétvégére tele a naptáram” – nyilatkozta hetilapunknak az LGT legendás zenésze.

„Jó volt a koncertek minősége” – jegyezte meg a pályázó városi művelődési központ részéről Bajkai Csengel Mónika szervező. „Sajnos, néha indokolatlanul alacsony volt az érdeklődés az egyes produkciók iránt. Úgy gondolom, minden alkalommal értékes koncertet láthatott, hallhatott, aki eljött” – tette hozzá.

És hogy lesz-e folytatás? „Szeptemberben írják ki az új pályázatot. Gondolkodom, hogy újra pályázzunk, ám ezt bővebb körben át kell még beszélnünk” – mondta a szervező. Pézman Zoltán szerint is jó lenne a folytatás. „Örülnék annak, ha az újabb szériában hazai magyar zenekarok lépnének fel.”

(béjé)

Kapcsolódó cikkünk:

Kiss Tibi és Ladánybene 27 Komáromban

Top