Vasárnap indul az 5. Komáromi Nyár

Nyolc civilszervezet jegyzi a Kovács Gerzson Dávid városi képviselő által öt éve kitalált Komáromi Nyár idei gazdag műsorát. Megtöltik programmal a Klapka teret, a Tiszti pavilon udvarát, a Vág-partot, a VI-os bástya egyre szépülő környékét. Kiváló élőzenei produkciókat, finom borokat, remek családi programot ígérnek a szervezők.

komarom

Térzenével, a Galántai Fúvószenekar és a Pusztavámi Fúvósok közös koncertjével kezdődik az idei műsorfolyam június 30-án, e héten, vasárnap 15 órakor a Klapka téren. Az esemény egyben a Lehár Nyár programsorozat nyitánya is. Fellép a perbetei Wather Lili Dance Group, a Tequila Show Band, este fél héttől pedig Árva Dávid musicalestje várja a térre látogatókat.

Ölvecky András és Szvrcsek Anita

„Valamennyi nyári hétvégén péntektől vasárnapig lesznek szabadtéri programok. Péntekenként a Bottéka előtt zajlik majd a ››Zenélünk a teraszon‹‹ programsorozat, kortárs DJ-ék, élőzenét játszó előadók közreműködésével. Július 5-én, a jövő héten, pénteken DJ Esteban Cruz muzsikál, 12-én Retro Koktél lesz, 19-én Ölvecky András ad koncertet, 26-án pedig DJ Dilemma lép fel” – sorolta Ferenczi Zsolt szervező, majd így folytatta – Szombatonként a WineGarden biztosítja a jó borokat és a műsort a Tiszti pavilon udvarán, ahol borterasz várja az érdeklődőket, a kisszínpadon pedig remek muzsika hallható: július 6-án, a jövő héten, szombaton, majd kivételesen július 26-án, pénteken este is Litauszky Pál és barátai JazzEldorádó című estje, augusztus 10-én Szvrcsek Anita (képünkön) sanzonestje, 17-én a magyarországi Relics zenekar, 24-én Gabriel Jonáš dzsesszénekes és barátai várják a közönséget” – tette hozzá a szervező, és kiemelete, a Komáromi Nyár facebook-oldalán minden hétfőn közzéteszik a hétvége aktuális műsorát.

IMG_0153(2)

Ha vasárnap, akkor 7. Lehár Nyár

Klemen Teréziát, a Lehár Ferenc Polgári Társulás vezetőjét a nyári vasárnapokon várható programokról faggattuk. Elöljáróban elmondta, igyekeztek úgy kialakítani a műsort, hogy az eddigi évfolyamokhoz hasonlóan, igényes és ingyenes szórakozást biztosítsanak a Klapka téren. „Július 7-én, a jövő héten, vasárnap a gútai The Töpörtyűk zenekar lép fel este fél hétkor, majd Borbély Károly énekel 19 órától. 14-én este héttől a Last Blues Band ad koncertet. 21-én Sipos Dávid és Szemi Tóth István koncertje várja az érdeklődőket este hétkor. 28-án a Bonita, Gyurász Ildikó énekesnő új zenekara muzsikál este héttől. Augusztusban láthatók, hallhatók lesznek a Lehár Nyár színpadán a somorjai Deja Vu zenekar és Strieženec Alex dobos, a Crazy Band és Sykora Hernádi Katalin, valamint Emmer Péter. Végül Bernáth Tamás színművész, énekes estjével zárunk augusztus 25-én este hét órai kezdettel” – tudatta a szervező.

Színes a paletta

A felsoroltakon kívül családi programok is várhatók. Július 19-én Blues-éjszaka lesz a Fekete Kutya vendéglőben. Július 20-án ismét megrendezik ››Szeretjük az autókat‹‹ akciót a Vág melletti csárda parkolójában, délelőtt 10 órakor lesz a veterán autók találkozója. Július 27-én egész nap programokkal várják a családokat a Komáromi Animátorok a Tiszti pavilon udvarán. Augusztus 2-án lesznek a XXII. Komolyzenei Mesterkurzus résztvevőinek záró hangversenyei: a Duna Menti Múzeumban. Augusztus 17-én 16 órai kezdettel a Vidám fiúk fúvószenekar szervezésében kerül megrendezésre az Egressy Bébi Fúvós Délután. Muzsikál majd az Európa Udvar is: augusztus 29-én a Beliczay vonósnégyes, másnap Sipos Dávid, Hodek Dávid, Hodek Áron és Farkas Attila lépnek majd fel.

Group'n'Swing-4

Jazz és bor a bástyák alatt

„Negyedik évadához érkezett a WineGarden ››Jazz és bor a bástyák alatt‹‹ című koncertsorozata a VI-os bástyában” – informált Ferenczi Zsolt – „Ezúttal is nagyszerű élőzenével és ötvenfajta borral várjuk a kedves közönséget. A belépőjegy felmutatásával egy pohár bor fogyasztható. Az idén három koncertünk lesz az egyre épülő, szépülő környezetben. Július 13-án, szombaton 19 órai kezdettel a Group’N’Swing adja elő ››Gengszterkorzó‹‹ című nagykoncertjét. Augusztus 3-án a Peet Project lép fel a bástya színpadán. Augusztus 31-én, szombaton Farkas Gábor Gábriel koncertjével zárul az V. Komáromi Nyár programsorozat” – tudatta a szervező, hozzátéve, mintegy 25 ezer euró értékű kultúrműsorfolyamról beszélünk. „A város támogatásával valósul meg ez a rendezvénysorozat” – hangsúlyozta Ferenczi Zsolt.

(bárány)

Top