Változatos programokkal ünnepeltek

IFJÚSÁGFALVA. Június utolsó szombatján sorrendben negyedszer rendeztek falunapot Ifjúságfalván. Régiónk legfiatalabb falunapján értékes programok közt válogathattak az eseményre látogatók.

Reggel kilenc órától a falunapi főzőverseny került az érdeklődés középpontjába, ahol nyolc csapat próbálta bizonygatni, hogy az ő főztjük a legjobb. Ezzel egy időben az Április 4. téren hagyományos mesterségek bemutatója zajlott. Ismét nagy sikernek bizonyult az Angyal Titusz díszműkovács által szervezett Day of Fire, vagyis A tűz napja, ahol több mesterség is bemutatkozott. Többek között agyagozók, graffitisek és fafaragók.

Ifjúságfalva falunap 3

A régiségek kedvelői a kultúrházban csemegézhettek, ahol különböző eszközöket, tárgyakat láthattak a régmúlt időkből. Ugyanitt látható volt a forradalmi hagyományok szobája, mely betekintést engedett a falu életébe, főleg a kezdeti időkre. Sokakat érdekelt a gútai madár és természetbarát egyesület képkiállítása. Első alkalommal került megrendezésre a pogácsasütő verseny, mely után egy nagyszabású pogácsakóstolás következett. Délután barátságos labdarúgó mérkőzésre is sor került, méghozzá a helyi focipályán, ahol az ifjúságfalvai felnőtt csapat győzőtt a vágfarkasdi ifik ellen. Este pedig a kultúrműsor vette kezdetét, melyben közreműködtek a TAT tehetséges fiataljai: Benyó Erika, Pasztorek Cynthia, Sóki Csilla, Szépe René hegedűn és Tánczos Laura szaxofonon, valamint Kovács Sandra és Kovács Zsolt (Ricco Flash) rap-énekkel. Az estet a szokásos utcabállal zárták.

-pint-

Top