Változatos program, ételkülönlegességek és 53 borászat

A hétvégén zajlik az egyre nagyobb sikernek örvendő Kürti borfesztivál. Az idei program is gazdag, a család minden tagja talál magának valót. Természetesen a központban a bor található, több mint 540 borfajtát lehet kóstolni. Az újdonságok sem maradnak el.

Július 19-én és 20-án (szombat-vasárnap) kerül sor az idei Kürti borfesztiválra. A kínálat most is színvonalas, az időjósok is megfelelő körülményeket jeleznek előre, így egy kellemes hétvégi élménnyel gazdagodhatunk. A szervezők gondoskodtak arról, hogy a család apraja és nagyja is jól érezze magát, a gasztronómiai élményeken kívül több kiegészítő program szórakoztatja a látogatókat.

Az idei fesztiválon 53 borászat nedűit kóstolhatjuk, amiből 25 kürti pince. A 28 vendégborász 5 országból érkezik, így az ízeken keresztül lesz alkalom egy szélesebb bortúrára is eljutni. A több mint 540 bormintához társul két pálinkakészítő műhely Marcelházáról és Ógyalláról, akik a legigényesebb gyümölcspárlat készítést képviselik – árulta el a részleteket Kasnyik Tamás főszervező a Deltának.

kurtifesztival
Ami az ételeket illeti a választék ugyancsak széles. Három sajtkészítőn túl több házi jellegű ételt lehet majd kóstolni. Vendége lesz a fesztiválnak a bélai kastély főszakácsa, aki különleges bor és ételkombinációkkal várja a vendégeket.

„Ami a programkínálatot illeti bő a választék, 4 színpadon szól a zene a népzenétől a blueson át a popzenéig. Szombat este Demjén „Rózsi” Ferenc lép a színpadra, vasárnap este pedig egy rendhagyó prímástalálkozó lesz az est fénypontja. A gyerekeket újra várja egy külön udvar a megszokott attrakciókkal” – teszi hozzá a fesztivál főszervezője, aki maga is kürti borász.

Újdonságnak számít, hogy a fesztiválhoz készült egy mobil applikáció (itt letölthető), amely nem csak a praktikus információkat (térkép, utazás stb.) kínálja egy helyen, de segít keresni a borászatok és a borfajták alapján. Újra lesz buszos ingajárat Érsekújvárból és a kürti vasútállomásról.

kurtifesztival1
„Szerettük volna a programokon és a kínálaton túl a fesztivált még kényelmesebbé tenni az idelátogatóknak. Bővítettük és fejlesztettük a mellékhelyiségeket, nagy meleg esetén egy tűzoltócsapat fogja vízzel locsolva a port leverni. Összeszámoltuk, közel 1,8 négyzetkilométernyi fedett hely –sátor, ponyva vagy bódé – várja a látogatókat, ami kényelmes menedéket kínál a nagy napsütés és a zápor esetén egyaránt” – mondta el kasnyik Tamás.

A korábbi években a látogatók száma meghaladta a 10 ezres létszámot, amivel a régió egyik legnagyobb fesztiváljává vált. A kedvező időnek köszönhetően idén is nagyszámú látogatóra számítanak.

A részletes program és további információ itt elérhető el.

(d)

Top