Valentin-nap: virág és édesség a sláger

Ma Valentin-nap van, a szerelmesek nagybetűs ünnepe. Február 14-én megnő a forgalom az üzletekben, az édesség és a virág a legnépszerűbb. Beke Krisztián virágkötőt és Varga Noémi cukrászt kérdeztük.

IMG_3047

Február 14-én, Bálint napján az angolszász országokban a szerelmesek megajándékozzák egymást. Nálunk a huszadik század végén terjedt el. A boltokat feldíszítik, a kirakatban szívek díszelegnek. Ilyenkor a vásárlók az alkalomhoz illő édességeket, virágokat és kisebb ajándéktárgyakat keresik.

Beke Krisztián virágkötő azt tapasztalja, még mindig a vörös rózsa a legkedveltebb ajándék a virágok közül. „Van, aki egy szál rózsára esküszik, azonban vannak olyan férfiak, akik a több tucat rózsafejet részesítik előnyben, amelyek egy stílusos dobozban vannak elhelyezve. De a vágott virágok mellett a tavaszi cserepes virág – jácint, ibolya százszorszép – is népszerű, amelyet egy kedves kis díszítéssel lehet feldobni” – tette hozzá Beke Krisztián. A komáromi „virágbajnoknál“ egy extra szolgáltatást is igénybe lehet venni Valentin-napkor, az pedig a virágkiszállítás egy adott címre, hogy az ajándékozott még nagyobb meglepetésben részesüljön.

20170208_102617

A cukrászatok kis tortácskákkal, süteményekkel készülnek a szerelmesek ünnepére. A komáromi Praliné Menház cukrászda új tulajdonosa, Varga Noémi lapunknak elmondta, ahogy tavaly, úgy idén is készítenek mini tortácskákat, amelyekre különböző szerelmi motívumokat festenek airbrush technikával. „A hagyományos csokis vagy dobos ízben készült finomságokat díszdobozba csomagoljuk, hogy a vásárlónak már erre se legyen gondja. Természetesen készítünk szív alakú süteményeket is. Ezek közül a legkeresettebb a karamellás fánk. Különleges kéréseket is megpróbálunk teljesíteni a sütemények, tortácskák díszítésével kapcsolatban” – mondta a cukrásznő.

valentin

Valentin napja a szerelmesek napja. Ilyenkor a párok megajándékozzák egymást, együtt töltik a napot, ünneplik szerelmüket. Eme széles körben elterjedt ünnepet mindenki másképp ünnepli, de talán a legfontosabb mindenkinél az együtt töltött idő, amire a rohanó hétköznapokban egyre kevesebb lehetőség van. Természetesen azt szem előtt kéne tartani, hogy nemcsak Valentin-napon érdemes időt és figyelmet szentelni szeretteinknek, mivel egy szál virág, egy ízletes édesség ajándékként akár egy átlagos napon is megdobogtatja minden hölgy szívét.

szt

Top