Vadonatúj jégpálya épül Ógyallán

A téli sportok szerelmeseinek nagy örömére a városban új, multifunkciós, könnyűszerkezetes konstrukciójú jégpálya épül az eddigi helyén. A létesítmény részét képezi egy beépített hűtőrendszer, amely az időjárástól függetlenül állandó jégfelületet képes biztosítani.

Ógyallai jégpálya tervezet 3Az ógyallai jégpálya látványterve

A projektet és a kivitelezést két szakaszra osztották fel. Az első szakaszban, amely jó esetben még ebben az évben megvalósulhat, megépül a jégfelület készítésére szolgáló gép garázs, meglesz a jégpálya megvilágítása, elkészülnek a jégkorongkapuk és a pálya védőfala. Apróbb kiegészítésekkel a jégpályát tetőszerkezet nélkül átadják a sportolni vágyóknak. Az építkezési munkákat és az infrastruktúrát a város költségvetéséből fedezik. A második szakasz a tetőszerkezet kialakítására vonatkozik, ezt legkésőbb 2022-ben kell befejezni.

A város várhatóan 244 ezer euró támogatást kap az állami költségvetésből, de a pontos összeg csak a közbeszerzés után lesz ismert. A fedett jégpálya befektetője és tulajdonosa a SZĽH Infra, Kft., amely a Szlovák Jégkorongszövetség leányvállalata. A város 10 évre jelképes összegért, évi egy euróért adja bérbe a jégpálya alatt lévő telkét a szövetségnek.

A város a közeljövőben szerződést ír alá a Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltatóval a jégpályához szükséges villamos-csatlakozás biztosítására, ami magában foglalja egy új transzformátorállomás építését a vasútállomás közelében. Az áramszolgáltató előzetesen beleegyezett abba, hogy a transzformátorállomást és a földalatti vezetéket saját költségén építi ki, ezzel a Bagota városrész áramellátása is korszerűbbé válik. A kivitelezés szintén ebben az évben várható.

(miriák)

Top