Újra szóltak a történelmi fegyverek a vár falai közt

Szombaton, szeptember 6-án újra fegyverropogástól volt zajos Komárom városa, ugyanis a ROYAL Sportlövő Klub adott otthont a 16. Lajos Kupa nemzetközi elöltöltős versenynek, illetve az idei Euroliga 2014 döntőjének, valamint a Szlovák elöltöltős liga 12. fordulójának.

A megmérettetésre három ország (Szlovákia, Magyarország, Csehország-Morva) 111 versenyzője jegyeztette magát, hogy bizonyíthassa a 25, illetve 50 méterre felállított lőlap minél pontosabb eltalálását. Magára a 13 célzott lövésre 30 perc állt a rendelkezésre, és a legjobb tíz került kiértékelésre. Az összesen 10 kihirdetett versenyszámban nem kevesebb, mint 1550 lövés dördült el, elhasználva több kilónyi lőport, valamint ólomlövedéket.

puskasocsik (2)
Városunkat, valamint a ROYAL Sportlövő Klubot három versenyző képviselte: Dubány Imre, aki Kuchenreuter csappantyús pisztoly kategóriában a 23 nevezett versenyző közül az elért 91 pontos eredményével a 11. helyet szerezte meg, míg a Vetterli csappantyús civil puska számban a 21 nevezett közül Szalai Lajos 95 ponttal a második, Zsapka Károly pedig 94 ponttal a negyedik helyen zárta a versenyt.

Az Euroliga 2014 Finále versenyben az elért eredmény hozzáadódik az eddigi fordulókban elért két legjobb eredményhez, s ez az összesített pontszám adja a végeredményt. Vetterli csappantyús civil puska számban a második helyen Zsapka Károly, a negyedik helyen Szalai Lajos, míg Kuchenreuter csappantyús pisztoly számban Dubány Imre a hetedik helyen végzett.

Szöveg/fotó: FUISZ Attila

Top