Újra András-napi vásár Komáromban

Az elmúlt évszázadokban a központi vásárhely és piac mindig a vár, erőd közelében volt. Az András-napi vásár egyedisége éppen abban rejlik, hogy a történelmi idők hangulatait idézi, hiszen Közép-Európa egyik legnagyobb erődrendszerének tövében rendezik meg, immár nyolcadik éve. Idén november 15. és 17. között várják az árusokat, vásárlókat, látogatókat az Újvár bejárata előtti térre.

andrásvásár

A vásár megidézi a  kolbász-, pecsenye-, mézbor- és kürtöskalács-illatú, gyermeki vidámságot árasztó, középkori kirakodóvásárok légkörét, utánozhatatlan hangulatát. A látogatók találkozhatnak a környék legjobb kézműveseivel, akik magukkal hozzák saját készítésű áruikat, sajtjaikat, szörpjeiket, lekvárjaikat, mézkülönlegességeiket és egyéb kézműves termékeiket. Lesznek fazekasok, fafaragók, mézeskalácsosok is a portékáikkal.

A kézműves termékek mellett ruhaneműk, cipők, használati tárgyak, továbbá könyvek, játékok is megtalálhatók az árusok kínálatában. A számtalan árus mellett a régióra jellemző gasztronómiai különlegességek, finom borok várják az érkezőket, a gyerekek számára a vidámpark, a céllövölde, a dodzsem és a különböző édességek varázsolják meseszerűvé e három napos eseményt.

(d)

Top