Új városi bérlakások GútánHuszonnégy új városi bérlakás épül Gútán. Erről határozott a gútai önkormányzat legutóbbi ülésén. Az új lakóegység 2018-ban épülne fel.

DSC_0668Itt épül fel az új lakótömb

Az alacsony jövedelmű lakosokra is gondolt a helyi képviselő-testület, amely legutóbbi ülésén állami támogatási rendszerben szerezne új városi bérlakásokat. Mészáros Imre, az építésügyi osztály vezetője szerint úgynevezett utófinanszírozási modell keretében már kész lakóegységet vásárolna meg, állami támogatással. Mindez nemcsak a város számára lenne előnyös, hanem ezzel a lakásigénylőknek is megfelelnének.

„A lakásépületekhez való hozzájutás egyik előnyös módja az, hogy a város előszerződést köt a lakásokat építő céggel, ami viseli az ezzel járó anyagi terheket. Az átadást követően a város elővételi szerződés értelmében megvásárolná az adott lakóépületet, amelyre az Állami Lakásfejlesztési Alapból és az illetékes minisztériumból kapnánk anyagi támogatást” – fogalmazott az ülésen Mészáros. Az új lakóegység Gútán a Rózsa utca végén, a már meglévő mellé kerül. A négyszintes (három emelet + tetőtér) épületben összesen mintegy huszonnégy lakást alakítanának ki. Az elkészült lakóegység előreláthatólag 2018-ban kerülne átadásra.

Borka Roland

Top