Új tető az Ipariban

Fokozatosan újul a komáromi Ipari Szakközépiskola az utóbbi években. Kicserélték az összes nyílászárót, modern gépekkel szerelték fel tanműhelyeiket és laboratóriumaikat. Idén nyáron pedig az épület tetőszerkezete is megújult.

strecha nová 1

Tavaly júliusban csapadékbomba zúdult Komáromra, ami nem kímélte az iskola épületét sem. Több helyen beáztak a tantermek. Lokális javításokkal próbálták megoldani a problémát, azonban a közel 50 éves tetőszerkezet teljes körű felújításra szorult.

„Ősszel fordultunk Nyitra megyéhez – fenntartónkhoz –, hogy a balesetveszélyes állapot elhárítására valamilyen megoldást találjunk. A megyei képviselő-testület pozitívan bírálta el kérvényünket és 80 ezer eurót szavaztak meg az épület tetőszerkezetének felújítására. Nyitra megye végezte a közbeszerzést, majd a nagyszombati székhelyű nyertes vállalat július közepén el is kezdte a felújítást és a tető szigetelését“ – mondta el lapunknak Vetter János, a szakközépiskola igazgatója.

„A nyár folyamán önerőből is végeztünk kisebb újításokat. A tornaterem öltözőinek modernizálása már esedékes volt, így ezt is sikerült megoldani. Ennek a beruházásnak az összértéke 30 ezer euró, valamint a tornaterembe egy 10 ezer eurós fűtőberendezést is felszereltünk“ – fűzte hozzá az igazgató.

A hatvanhat éve működő iskola az idei tanévet 150 elsőssel kezdi – négy magyar és egy szlovák osztályban. Az Iparit így 580 diák látogatja majd szeptembertől, ami emel­kedést jelent az utóbbi évekhez képest.

(szt), fotó: Kopják Angelika

Kapcsolódó cikkeink:

Fejlesztések az Ipariban

Újabb öt évig az Ipari élén

Ipari: ablakcsere és új tornaterem

Top