Új térfigyelő kamerák

Javulhat a közbiztonság Komáromban, miután 8 új térfigyelő kamerát helyeztek ki, emellett a városi rendőrség által működtetett biztonsági kamerarendszert is felújították. A legkevésbé biztonságos közterületeket kamerázták be. Králik Róbert, a városi hivatal szóvivője közölte, a korábban csak részlegesen működő térfigyelő kamerarendszert teljesen felújították, teljes mértékben működöképessé tették és bővítették.

„Az eddigi 16 komáromi és 3 harcsási kültéri kamera mellé 8 új, jobb képminőséget biztosító kamerát sikerült üzembe állítani és kialakítani az egész rendszer új megfigyelőpultját és rögzítési műszaki hátterét. Így elmondható, hogy gyakorlatilag minden városrészben üzemelnek térmegfigyelő kamerák a rendőrség által javasolt helyeken, ami az állandó, 24 órás megfigyelőszolgálatnak és archiválási rendszernek köszönhetően óriási előrelépés városunk biztonságosabbá tétele terén. Remélhetőleg nemcsak a polgárok passzív biztonságérzete növekszik ezáltal városunkban, de az aktív bűnmegelőzésre is hatással lesz az új rendszer” – nyilatkozta a szóvivő, hozzátéve, a teljes beruházás 80 százalékát a belügyminisztérium állta, s a városnak csupán a költségek fennmaradó részét kellett biztosítania.

Varga Tamás (Híd) városi képviselő a közrendi bizottság elnökeként kijelentette, örülnek, hogy teljesítve lettek két évvel ezelőtti javaslataik. Mint mondta, elsősorban olyan helyekre kerültek új kamerák, ahol gyakoriak a zaklatások, kisebb lopások, esetleg rendbontások. Ezentúl kamerákkal figyelik például az autóbuszállomást és környékét, a temető előtti területet, de például az I-es és II-es lakótelepen az Esztergályos utcát és az Építők utcáját is. Hozzáfűzte, a minisztérium 12 ezer eurós támogatást nyújtott a projekthez.
A városi rendőrséggel kapcsolatos további pozitívum, hogy tavaly összesen 3 darab Dacia Duster típusú járőrkocsit kaptak a rendőrök, melyekre kétnyelvű felirat került. Králik Róbert kijelentette, a városi rendőrség immár teljes létszámmal működik, mivel három betöltetlen helyre új munkatársakat vettek fel. (cs)

Top