Új létesítményekkel gazdagodott a Corvin suli

Régóta motoszkált az iskola vezetésének a fejében egy szabadtéri osztály kialakítása, hogy a diákok a környezetből vett ismeretekkel közvetlenül találkozhassanak, helyben szerezzenek tapasztalatokat, információkat. A gondolatokat tettek követték, megszülettek a tervek és már a megvalósítás küszöbén állnak, növendékeik pedig aktívan kiveszik részüket a kivitelezésből.

Fedett terasz kialakítását tervezték meg, melynek alapja már áll az iskola udvarán. A szükséges kavicsréteget a diákok maguk egyengették el. Csütörtöki Erzsébet igazgatónő talált egy viszonylag gazdaságos megoldást az építmény megalkotására, azaz egy realizátort, aki a fakonstrukciót biztosítja jelentős hozzájárulással. A szabadtéri osztály megvalósításában persze több helyi vállalkozó is részt vállalt anyagi támogatással. Rendszeresen dolgoznak itt a közhasznú munkások is.

uj letesitmeny corvin suli2
Szintén újdonság az iskola területén a fakonstrukciós játszótér, amely mászókát, csúszdát, hintákat és faházikót tartalmaz. Ennek leginkább a napközis alsó tagozatosok örülnek, szinte sorbaállnak a hintáknál és a csúszdánál is. Ez a létesítmény is adományokból és egy vállalkozó felajánlásával került az iskola területére. Még egy fontos információ, hogy az iskolaidő letelte után a kisgyermekes anyukák is használhatják a játszóteret.

csóka

Top