Új klub babáknak és anyukáknak

Múlt pénteken családias légkörben megnyílt a kavai baba-mama klub. A helyi kultúrházban lévő klubhelyiség előtti tér ezután délelőttönként babakocsi-parkolóvá változik majd.

44783454_1070589046456071_8563266925310771200_nA játékokat és berendezést Szénássy Tímea képviselő adományozta a klubnak

Tóth Melinda és Madarász-Janura Mónika kavai lakosok már több éve próbálják barátságosabbá, élhetőbbé tenni ezt a kis települést, amely közigazgatásilag Komárom városához tartozik. Tavaly karácsonyváró ünnepséget szerveztek és helyeik segítségével feldíszítették Kava első karácsonyfáját. Az idén az ősz beköszöntével őszi dekorációkat helyeztek ki. Most pedig a baba-mama klub megalakulását tűzték ki célul.

A kultúrház volt klubhelyisége teljesen ideális egy baba-mama klub kialakításához. Kisebb ráncfelvarrás után kikerültek a szőnyegek, a kirakók, a kockák és a készségfejlesztő játékok. De a klubban lehet majd rajzolgatni vagy csak kicsit hemperegni a szőnyegen.

A baba-mama klub küldetése – amellett, hogy a kicsik jól érezzék magukat, szocializálódjanak – éppen az anyukák kimozdítása az otthoni környezetből. Itt megbeszélhetik azokat a problémákat, amelyek a gyermek fejlődésének egyes szakaszaiban szinte minden szülőt foglalkoztatnak.

A kialakított klubhelyiségben a baba-mama találkozók mellett rendezvényeket is szeretnének szervezni. Már most készülődnek a karácsonyváróra, de a jövőben kézművesfoglalkozásokat, gyermeknapot is szeretnének rendezni a klubban.

(d)

Top