Új gyorsétterem nyílik Komáromban

KOMÁROM. Csütörtökön új gyorsétterem nyílik a Komenský utca és a Rákóczi utca kereszteződésénél. Mind külsőségeiben, mind kínálatában a nagy amerikai gyorsétteremláncok egységeit idézi majd.

Az elmúlt években többször is fellángolt a vita, kell-e McDonald’s Komáromba? Voltak, akik ellenezték, mások viszont támogatták, s még egy facebook-csoportot is létrehoztak ebből a célból. Az amerikai étteremlánc szlovákiai képviselete az év elején közölte, az elkövetkező két évben nem nyitnak üzletet a városban. Csütörtökön délelőtt 10-kor viszont nyílik egy olyan gyorsétterem, mely ugyan nem Meki, nem is Burger King, ám hasonló környezetben, hasonló szolgáltatásokat nyújt majd.

3tripls-5

Strýček Norbert, a most nyíló 3 Tripl’s gyorsétterem vezetője elmondta, magas színvonalon, a legszigorúbb higiéniai elvárásoknak is megfelelve szeretnének működni. Ami az étlapot illeti, lesznek természetesen hamburgerek, de például húsos tortilla-tekercs (wrap), melegszendvics, croissant, muffinok, sütik is szerepelnek a kínálatban, továbbá a megszokott üdítőitalok, kávé. A népszerű világmárkákhoz hasonlóan náluk is lehet majd autóból rendelni, azaz lesz drive-in. Ennek érdekében a Komenský utcai épület hátsó részéhez vezető bekötőutat kiszélesítették, s parkolókat is létrehoztak, sőt, járdákat, két új gyalogátkelőt alakítottak ki, de egy köztéri lámpát is felállítottak. „Csak a fák és a zöld növényzet telepítésére ezer eurót költöttünk“ – fűzte hozzá a gyorsétterem vezetője.

3tripls-2

Kérdésünkre azt is közölte, összesen 19 embernek adnak munkát, 10 állandó alkalmazottnak, akik mind környékbeliek, illetve 9 brigádosnak. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, bár a komáromi egyetemen is meghirdették a brigádmunka lehetőségét, csalódottan tapasztalta, hogy csupán két egyetemista érdeklődött.

Elmondta, hamarosan megnyíló éttermük minden nap reggel 7-kor nyit, s délelőtt 10-ig lehet majd reggeli menüt kérni. A benti rész este 22 órakor zár, ám az autós kiszolgálás 23 óráig működik majd, miközben hétvégén 1 órával tovább tartanak nyitva. Hozzáfűzte, őt magát is meglepte, milyen nagy várakozás előzi meg az étterem megnyitását, s biztos benne, az emberek nem fognak csalódni.

(cs)

Top