Új edzője van a komáromi kosárlabdacsapatnak

A Duna-parti város egyik legközkedveltebb sportága szinte minden évben beszédtéma, ráadásul holtszezonban a csapat körül elég sok pletyka lát napvilágot. Mindez elég jó apropót szolgáltat arra, hogy kérdőre vonjuk Paulík Józsefet, a klub igazgatóját.

Miljan Čurovič neve ismerősen csenghet a szurkolók számára. Van különösebb oka annak, hogy ő lett a kiválasztott?
A tavalyi költségvetés felével vagyunk kénytelenek gazdálkodni, többek között ezért sem sikerült eddigi sikeredzőnket, Franto Rónt itt tartani. Azt is tudni kell, hogy voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, fel kell adnunk az Extraligát. Sajnos több helyi cég sem tartotta be az ígéretét. Ugyanakkor pár megbízható támogatónak köszönhetően újabb egy évig szerepelhetünk az élvonalban, így hát nekiálltunk feltérképezni a piacot. Miljan három szezont is lehúzott nálunk, nagyon jó irányító volt. Később egy sérülés miatt kellett befejeznie aktív pályafutását, de a sportágtól nem tudott elszakadni. Újvidéken kezdett edzősködni, majd több évet is lehúzott a Vojvodinánál. Régóta jó kapcsolatot ápolunk vele, ezért felajánlottuk neki Rón megüresedett posztját. A szerény anyagi lehetőségeink ellenére igent mondott. Jó hír mindez, hiszen ő ismeri városunkat, a szlovák kosárlabdát, ráadásul fiatal és ambíciózus.

paulik
Nem csak ő tér vissza a hírek szerint….
Így van. Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy T.J. Bannister újra a csapat tagja lesz, ami jelenlegi helyzetünkben igencsak nagy dolog. Németországból költözik vissza, de előtte is komoly bajnokságokban játszott. Kínában, Libanonban és Izraelben is megállta a helyét. Nyilván sokat engedett anyagi követeléseiből, hála az égnek meg tudtunk egyezni. Állítása szerint unja az állandó ingázást, és mindig visszavágyott ide, jól érezte magát köztünk.

Várhatóak még változások ezen kívül is?
A csapat nagy része már megvan, de pár dolgot még tisztázni kell. Fontos információ, hogy Kratochvil is visszajön hozzánk Prostejovból. Bilič is marad, ugyanakkor az egész amerikai kontinges (az előző szezonbeli) távozik. Őket nem tudjuk tovább fizetni. 14 emberrel tervezünk nekivágni a küzdelmeknek. Ebből öten a saját neveléseink, plusz Stojanov Laci is a csapat tagja marad. Szüntelenül tárgyalunk még 4-5 érdekes játékossal. Meg vagyok győződve arról, hogy főleg harci szellemben fog erősödni a csapat. Jó lenne egy szerethető gárdát összerakni, mert fontos a közönség szórakoztatása is. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy a profi kosárlabdában nagyon sok minden kizárólag az anyagiakon múlik.  Korai lenne még jóslatokba bocsájtkozni, de minimális célkitűzésként a következő idényben is be szeretnénk jutni a rájátszásba.

(KGD)

Top