Új arculatot kapott a községi park

NASZVAD. A fitnesz kultúra és az egészséges életmódhoz szükséges tudatosság egyre nagyobb teret hódít. Manapság egyre elfogadottabb, hogy egészségünk érdekében oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra és a rendszeres testmozgásra. Az évek során egyre több konditerem és fitnesz központ nyílt szerte az országban.

Sokak legnagyobb örömére Naszvadon is átadták a szabadtéri fitnesz parkot. Ez a park tökéletes lehetőséget biztosít mindazok számára, akiktől a konditermek világa távol áll. A parkban mindenki a maga kedvére edzhet a szabad levegőn. A fejlesztések során bővítették a gyerekparkot, 1806,62 euróért 5 db gyermekjátékot vásároltak, 2250 euróért 4 db erősítő gépet és 3850 euró értékben többfunkciós erősítő eszközöket szereltek fel a parkban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Nevezhetjük az ilyen eszközökkel felszerelt parkokat akár „felnőtt játszótereknek” is, ahol barátokkal, családdal vagy akár egyedül is átmozgathatjuk testrészeinket, erősíthetjük izmainkat. Ezeket a parkfitnesz eszközöket mindenki kipróbálhatja, korosztálytól függetlenül. Az eszközök működésének alapelve hasonló a fitnesz termekben is megtalálható gépekéhez. Azonban ezekre nem tehetünk súlyokat, nem állíthatunk rajtuk ellenállást. Így használatuk sem igényel szakmai felügyeletet, mivel megerőltetés nélkül végezhetünk rajta testmozgást. Igazából minden alapgyakorlatot el lehet itt végezni: húzódzkodást, tolódzkodást, nekitámaszkodást. Itt egészen más, mint egy teremben. Ingyen van, jó a levegő, és tökéletesen használhatók a gépek” – nyilatkozta hetilapunknak Ondrej Šuba, a község fejlesztési részlegének vezetője.

(miriák)
Kiss Katalin felvételei

Top