Tűztámadásban jeleskedtekNAGYKESZI. Régiónkban nagy közkedveltségnek örvendenek az önkéntes tűzoltóversenyek. Számos község rendezett már ilyen jellegű párbajokat. Legutóbb épp Nagykeszin tartották meg a második alkalommal kiírt Polgármester Kupát, melyen kilenc falu (Nagykeszi, Füss, Szilas, Ekel, Izsa, Búcs, Tallós, Keszegfalva, Perbete) 24 csapata mérte össze tudását és ügyességét.

Általában az ilyen összecsapásokon stafétafutás és tűztámadás szerepel, most Nagykeszin csak tűztámadásban versenyeztek a szereplők, méghozzá Sport és Klasszikus kategóriában. Az ünnepélyes megnyitó után, melyet Csóka Lajos polgármester tartott, elkezdődött a küzdelem. A nők versenyében a Klasszikus kategóriában a nagykesziek végeztek az első helyen 27 mp-es időeredménnyel, megelőzve a második izsai, illetve a harmadik helyezett ekeli csapatot. A férfiaknál ugyanebben a kategóriában a búcsi gárda volt a legjobb 24:63-as idővel. Második helyen végzett az ekeli, harmadikon pedig a perbetei együttes. A nők Sport kategóriáját az izsaiak nyerték a hazai csapat előtt. Ebben a versenyszámban az ekeliek lettek a harmadikok. A férfiak Sport kategóriájában az ekeli A-csapat remekelt 17:20-as idővel. Érdekes, hogy a második helyet is az ekeliek szerezték meg a B csapatukkal. Itt a harmadik hely a hazai gárdának jutott.

Nagykeszi tűzoltóverseny

A kellemes nyárias idő sok nézőt kicsalogatott a verseny színhelyére, ahol remek kis összecsapásokban volt részük. A jó hangulatú tűzoltópárbajt az önkormányzat és számos vállalkozó is támogatta. Az esemény este utcabállal zárult.

-pint-

Top