Tucatnyi fiatal orvos érkezett a komáromi kórházba

Az utóbbi években megvalósult fejlesztéseknek, beruházásoknak köszönhetően a komáromi kórház egyre attraktívabbá válik a fiatal orvosok számára: az elmúlt hónapokban 12 friss diplomás orvos érkezett az intézménybe. Köztük többen a szakmai gyakorlatukat is itt töltötték, ami valószínűleg döntőnek bizonyult jövendő munkahelyük kiválasztása szempontjából.

Az elmúlt évek fejlesztései közt van egy magas színvonalú onkológiai központ kiépítése, felújították a belgyógyászatot, korszerű gyógyszerészeti laboratóriumot hoztak létre, modernizálták a szülészetet és épül az új sürgősségi betegellátó pavilon. Ezúttal pedig perszonálisan erősödik a kórház: a sebészeti osztály csapata két, a neurológiai osztályé három orvossal bővül. Két-két fővel bővül a fizikoterápiás-rehabilitációs és a belgyógyászati részleg, három új orvos pedig a szülészeti-nőgyógyászati osztályt erősíti. A kórház vezetése kötetlen találkozó során, finom gulyás mellett köszöntötte az új munkatársakat.

Miroslav Jaška kórházigazgató megjegyezte: az egész országban kritikus az orvoshiány, ezért is nagy öröm, hogy Komáromba – köszönhetően az intézmény jó hírének, a folyamatos fejlesztéseknek, a szakmai gyakorlat során szerzett kedvező tapasztalatoknak – 12 fiatal orvos érkezik. Ez jó starthelyzetet jelent a jövőre nézve. A fiatal orvosok számára tapasztalt kollégák mellett igyekeznek a lehető legjobb feltételeket biztosítani a szakmai fejlődésre, és támogatják továbbképzésüket is.

(v)

Top