Tobogántorony épülhet a strandon

Nem zárt csúcsszezont a komáromi termálfürdő, az időjárás nem kedvezett a strandolásnak. Ha viszont minden a tervek szerint halad, a jövő nyáron már öt méter magas tobogántorony, továbbá hétvégente szórakoztató műsorok várják a látogatókat.

Látványterv-04

„A nyár elment” – ezt mondták a komáromi strandon, mikor afelől érdeklődtünk, milyen szezont zárt az intézmény. A komáromi ember nem megy strandra, ha nincs egymás után három napig harminc fok. Ilyenkor csupán a kemping lakói és a szállodavendégek telepednek a medencék mellé.

„Az idei időjárás nem kedvezett a komáromi fürdőnek” – szögezte le a termálfürdőt üzemeltető Comorra Servis városi cég igazgatója, Nagy Tamás. „Nincs nagy benti medencénk és élményvilágunk, amit nagyon hiányolunk” – tette hozzá. Amikor még olcsóbb volt a gáz, a kinti medencéket is fűtötték. Ám elavult a technológia, drága lett a gáz, a bevételek pedig olyanok, amilyenek (most 3,60 euróba kerül egy 3 órás belépő), a gázfűtéses módszer már nem lenne rentábilis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az idei szezon június elején kezdődött, szeptember 10-én zárt. „35 957-en fordultak meg nálunk, és itt hagytak 105 960 eurót, ami 24 417 euróval kevesebb, mint tavaly” – sorolta a számokat Vörös Magdaléna, a komáromi termálfürdő vezetője, hozzátéve, a második félévben behozhatják a hiányt. „Az első félévben 57 229 látogatónk 167 290 eurót költött a strandon. Tavaly ugyanebben az időszakban 67 000 ember látogatott ide, és 187 ezer eurót hagytak itt” – tette hozzá az igazgatónő.

Megtudtuk, a kempingben főleg csehek pihentek az idén, németek is szép számban, azután magyarok, lengyelek és néhány holland turista, de nem vezetnek pontos nyilvántartást arról, honnan érkeztek a vendégek.

Átálltak a téli nyitva tartásra

A komáromi termálfürdőben most is zajlik az élet, vidáman száll a pára. „Két ülő termálvizes medencénk üzemel” – magyarázta Vörös Magdaléna. „Az egyik tetőszerkezete mobilis, el lehet húzni, abban 37-38 fokos a víz. A benti ülőmedence 40 fokos vize pedig egyenesen a termálkútból érkezik. Finn és infraszaunával várjuk naponta a vendégeket” – avatott be, és elmondta, átálltak a téli nyitva tartásra, délelőtt fél 10-től este fél 9-ig, pénteken este fél 10-ig tart nyitva a termálfürdő.

Látványterv-01

„A napokban kérvényeztük a városnál, mint tulajdonosnál, hogy jövőre üzembe helyezhessünk egy tobogántornyot” – árulta el Nagy Tamás, amikor további elképzeléseikről faggattuk. „Öt és fél méter magasról lehet majd indulni a három csúszdába. Ha egyenesen a kivitelező építené fel, 120 000 euróba kerülne, viszont képesek vagyunk sok munkát, például a hegesztést, a járdák ásását és egyebeket önerőből elvégezni, így jelentős összeget takaríthatunk meg. Ezek a munkák a kivitelező szerint 40 000 euróba kerülnének, mi az összeg feléért megoldanánk. Már a helye is megvan” – nyilatkozta a Comorra Servis igazgatója. A birtokunkba került látványtervek impozánsak, amennyiben minden a tervek szerint alakul, lesz minek örülni az új strandszezonban.

Az igazgató bizakodó. Szerinte, amint a város áldását adja a beruházásra, és kiírják a közbeszerzési pályázatot, az építés a téli időszakban megvalósítható. „A kivitelezés legfeljebb két hónap alatt elvégezhető” – tette hozzá Nagy Tamás, aki azt is közölte, a jövő nyáron minden hétvégén szórakoztató műsorok lesznek a termálfürdőben. „A büfé közelében állítjuk majd fel a színpadot. Már most tervezzük a fellépők névsorát” – búcsúzott az igazgató.

Bárány János

Top