Több százezres korszerűsítés a kórházban

KOMÁROM. Több mint 420 ezer eurót költött a komáromi kórházat üzemeltető AGEL csoport az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály felújítására és korszerűsítésére.

Nemocnica ukončila rekonštrukciu oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (1)

Felújították a villanyvezetékeket, újra cserélték az összes ablakot és ajtót, kijavították a felületeket, új gázvezetékeket, továbbá klímaberendezéseket is beszereltek. Az építési munkák és az új műszaki eszközök és berendezések megvásárlása összesen 420 ezer euróba került.

„Osztályunkon a legsúlyosabb betegek fekszenek, akiknél döntő lehet az időtényező, a személyzet hozzáértése, de a minél korszerűbb felszereltség is. Nagyon örülünk, hogy a minőségi eszközöknek köszönhetően javulnak a körülményes, így pácienseink esélye a mihamarabbi gyógyulásra“ – nyilatkozta Andrej Rosinský, az osztály főorvosa. Lestár Gabriella főnővér hozzáfűzte, a korszerűsítéssel a kórházban dolgozók munkakörülményei is jelentősen javultak.

A komáromi kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán 5 darab újraélesztő ágy található, de monitoros figyelő rendszerrel, lélegeztető gépekkel, különböző gyógyszeradagolókkal is felszerelt.

„Rövid időn belül megnyitjuk a belgyógyászat teljes körűen felújított fekvőbeteg részlegét, de további, a régió egészségügyi ellátását javító projektek is folyamatban vannak“ – jegyezte meg Miroslav Jaška kórházigazgató.

Zrekonštruované oddelenie OIAM

Tavaly nyáron a Nyitra Megyei Önkormányzat közgyűlése arról döntött, hogy 2020 után további 20 évig az AGEL csoport működtethesse a komáromi kórházat. Csupán annyi változás történik, hogy az AGEL csoport nem a Forlife nonprofit szervezeten, hanem a Komáromi Kórház Kft-n keresztül üzemelteti majd az intézményt.

(d)

Top