Térkőjárdákkal tették szebbé a parkot KeszegfalvánA kisebb-nagyobb csoportokban várakoztak a helyi lakosok május 22-én a kultúrháznál, az új, térkővel borított 662 négyzetméternyi járda átadásán, amit a Magyar Szövetség európai parlamenti képviselőjelöltjeinek bemutatkozása követett.

A lakosok büszkén szemlélték a park gondozott pázsitját több irányba átszelő térkövezett járdákat, s halkan megjegyezték, hogy mostantól hóban-sárban-esőben kényelmesen el tudnak majd jutni a kultúrházba, ami a község kulturális életének origója, hiszen a báloktól kezdve, a színházi előadásokon át a filmvetítésekig, minden itt zajlik.

A jelenlévőket Pataki Dezső, Keszegfalva polgármestere üdvözölte, majd köszönetet mondott a kivitelező Intext Slovakia Kft. cég képviselőinek a tökéletesen elvégzett munkáért. „Ez a projekt volt az első, amit kidolgoztunk. Még 2019-ben, de a lassú elbírálás, és a támogatások még lassabb kifizetése miatt csak mostanra sikerült megvalósítanunk. A beruházás összértéke 40 000 euró, ebből 11 000 euró az önrész. Az önkormányzatnak viszont az egész összeget meg kellett előlegeznie, mivel a projekt utófinanszírozású. Kérdés, mikor kapjuk meg a megítélt támogatást. Addig is örüljünk ennek a szép parknak, használják egészséggel.”

Az ünnepélyes átadás után a program a kultúrházban folytatódott. A rendezvényt a márciusi ifjak bátorságát és tettrekészségét felidéző, Most vagy soha című magyar történelmi film vetítése koronázta meg.

JN.

Top