Technikusokat keresnek az új buszgyárba

Novemberi kezdéssel 8 technikust venne fel dél-komáromi buszgyárába a kínai tulajdonosi hátterű BYD társaság. Észak-Komáromban két cég is varrónőket keres, Gútára gyártósori operátorokat, továbbá dél-komáromi, nagyigmándi és oroszlányi üzemekbe is toboroznak munkásokat.

byd

Ida Janíková munkaügyi tanácsadó arról tájékoztatta lapunkat, hogy az elektromos buszokat gyártó új dél-komáromi üzembe összesen 8 műszaki dolgozót – kovács, összeszerelő technikus, hegesztő – vennének fel, már novemberi kezdéssel. A felvételt nyert alkalmazottak egy 45 napos ingyenes tréningen vesznek részt Kínában, ezt követően maga a munkavégzés a komáromi üzemben zajlik majd. A havi bér 230 és 270 ezer forint között mozog, plusz havi 8 ezer forint étkezési hozzájárulás. Követelmény a legalább 2 éves tapasztalat, valamint a középfokú műszaki jellegű végzettség. A magyar mellett alapfokú angol nyelvtudás is szükséges. Az érdeklődők az ida.janikova@upsvr.gov.sk e-mail címen jelentkezhetnek angol vagy magyar nyelvű szakmai önéletrajzukkal, továbbá a végzettségüket igazoló dokumetnum elküldésével.

A gútai Komberg&Schubert kábelgyár gyártósori operátorokat alkalmazna. Háromműszakos állómunkáról van szó, 566 eurós kezdőfizetést kínálnak, mely a próbaidő után 600 euróig emelkedhet, ehhez jön a 40 eurós étkezési utalvány. A dolgozók buszos utaztatását gyakorlatilag minden irányból biztosítják. Érdeklődni személyesen a gútai kábelgyárban (ipari zóna 3206) a hét bármely munkanapján 8 órától, a 035/7846 712 és 035/7846 710 telefonszámokon, illetve a job@kssk.kroschu.com e-mail címen lehet.

Folytatódnak az állásinterjúk is a munkaügyi hivatal szervezésében, melyekre a Megye utca 15. szám alatti épületben kerül sor. Október 24-én, hétfőn délelőtt 10 órától varrónőket toboroz a HODOTEX vállalat komáromi műhelyébe. Összesen 15 alkalmazottat vennének fel.

Október 25-én, kedden 9 órától ismét a Samsung galántai és vedrődi (Voderady) gyárába toboroznak. Ezúttal a Študentský servis keres gyártási operátorokat, összesen 30 betöltetlen állásba. Televíziók összeszereléséről van szó, 1, 2 és 3 műszakos rendszerben is, akár 150 euró feletti fizetési bónuszt is fizethetnek. Fontos a jó egészségi állapot. A dolgozók buszos közlekedését Komáromból, Keszegfalváról, Gútáról, Marcelházáról, Ógyalláról, Vékről, Naszvadról, Ímelyről és Ifjúságfalváról biztosítják.

November 7-én egymás után három magyarországi gyárba is keres dolgozókat az ADDECO Kft. ügynökség. Hétfőn 9:30-tól a nagyigmándi Plasticast-gyárba toboroznak gyártási operátorokat és targoncakezelőket. A munka inkább nőknek ajánlott. A dolgozók buszos szállítását Nemesócsáról, Martosról, Csallóközaranyosról és Komáromból biztosítja a munkáltató.

Ugyanezen a napon, november 7-én 10.30-tól pedig a Paragon Solutions dél-komáromi üzemébe, illetve a BorgWarner oroszlányi gyárába toboroznak operátorokat és marósokat. A dél-komáromi gyárba Bátorkeszi, Búcs, Dunaradvány, Hetény, Izsa, Karva, Keszegfalva, Komárom, Madar, Marcelháza, Megyercs, Pat, Perbete, Szentpéter és Vágfüzes érintésével közlekedik a dolgozókat szállító busz, míg a nagyigmándi munkahelyre Bátorkesziről, Madarról, Marcelházáról és Komáromból.

varrono

November 11-én 9 órától ugyancsak varrónőket, illetve szabókat venne fel a JOBFASHION s.r.o. vállalat, Őrsújfalura. Tíz alkalmazottat keresnek. Feltétel a szakközépiskolai végzettség, a szlovák és magyar nyelv ismerete. A munkáltató vállalja a betanítást.

(d)

(Cikkünk a Delta október 24-i számában jelent meg.)

Top