Távozott a Komáromi Kutyás Ember

Kisebb megszakításokkal több mint 3 évig élt Komáromban egy belga férfi, akit a legtöbben csak Komáromi Kutyás Emberként ismertek. Szinte hozzátartozott a városképhez, kutyák vontatta kiskocsijával hol itt, hol ott tűnt fel. Volt aki kedvelte, volt aki nem.

kutyás

Az 50 éves férfi jelenleg azonban már Ausztriában van. Valamikor júniusban hagyhatta el Komáromot, s Dunaszerdahelyen keresztül jutott el Hainburgig. Két hete egy osztrák hírportál számolt be arról, hogy kiverte a biztosítékot az ottani állatvédőknél, mivel mostohán bánik kutyáival. Mielőtt azonban a hatóságok léphettek volna, a világutazó kutyafogatostul továbbállt.

A Komáromi Kutyás Ember saját bevallása szerint belga és Robert Laitnak hívják. 1989-ben indult útnak, hátrahagyva családját, hogy választ kapjon arra a kérdésre, ki is ő valójában. Végigutazta fél Európát. Komáromi tartózkodásáról megoszlanak a vélemények, valaki jópofa, regénybeillő figurának tartotta, másokat kifejezetten zavart kéregetése a parkolókban, állítólag többször viselkedett agresszíven, s ilyenkor kutyáit is bántalmazta. Ismerve újkori nomád életmódját, az sem kizárt, hogy ismét Komáromban tűnik majd fel.

(cs)(fotó:facebook)

(cikkünk a Delta július 21-i számában jelent meg)

Top