TATra fel!

Október elején útjára indult a TAT tehetségkutató verseny nyolcadik sorozata, Szuper TAT néven. Már az első forduló, melyet Perbetén rendeztek jelezte, találó a szuper megnevezés.

A vasárnap délutáni versenyt a hazai Margaret tánccsoport nyitotta meg közösen a harmadik generációval. A üdvözlő beszédek után Szűcs Csilla, a szervezet kommunikációs asszisztense, valamint a sorozat műsorvezetője sorra hívta a színpadra a szereplőket. Akik ott voltak a kultúrházban, megértették, hogy miért is keresztelték a szervezők Szuper TAT névre ezt a sorozatot. A fellépő csapatok a koreográfiájuk mellett a kosztümökre is nagy hangsúlyt fektettek, ami lényegesen emelte a produkciók színvonalát. A sorozat egyik érdekessége mindenképpen a pati Patiki Sisters tánccsoport, akik kimondottan a TAT nyolcadik sorozatának elindításakor verbuválódtak. Pat önkormányzata és a csoport vezetője, Hallman Csilla pár hét alatt készítette fel a lányokat a versenyre. A Margaret Junior csapata már többször is fellépett, de most versenyezni jöttek. Gúta városát első alkalommal képviselik fiatalok a TAT sorozatban.

A Samballi tánccsoport előadásán érezhető volt, hogy a lányok már több éve foglalkoznak a táncolással, és fegyelmezett hozzáállásukkal nagyszerű produkcióval rukkoltak elő. Kartai Adél koreográfus minden mozdulatra alaposan figyel, és ez meglátszott a lányok teljesítményén is. A humor felelőseit, az ipolyszakállosi Szignál esztrádcsoportot Nagy Szabolcs és Földes Bence képviselte.  A duettek versenyében magasra került a mérce. A párosok, szereplését a szentpéteri Moravcsík Veronika és a nagyszigeti Korber Darina indította. Az ekecsi lányok Bajcsi Barbara és Kéri Denisza produkciója talán az eddig bemutatottak közül a legjobban sikeredett. A lakszakállasi Bar-thalos Andrea és Krnčan Milan előadása hűen tükrözte az eddig szerzett tapasztalataikat. A FloDoDuo, a kolozsnémai Beke Dóra és a csicsói Fábik Flóra, már a színpadra lépéskor meghódította a közönséget. Mindent összegezve úgy néz ki, hogy a sorozat elnevezése jogos. Valóban egy Szuper TAT van kialakulóban.

Pint Sándor

Top