Támogatásokra vadászik Ógyalla

Több fejlesztést is szeretnének megvalósítani Ógyallán, ezekhez azonban külső források bevonására van szükség. Ezért minisztériumokhoz és alapokhoz is benyújtották a kidolgozott projekteket, azok támogatását kérve.

Egy hónappal ezelőtt megtartotta 34. ülését a képviselő-testület. Roland Hulkó, a városi hivatal régiófejlesztési osztályának vezetője beszámolt a szennyvízcsatorna „D,E,F,G,H,J” szakaszát érintő építkezés állásáról. A munkálatok egy évvel ezelőtt kezdődtek meg, s várhatóan 2015. augusztusában lesznek befejezve. A több mint 7 millió eurós összértékű projekt esetében 5 százalék a város önrésze. A képviselők jóváhagyták a vízvezeték-hálózat második szakaszának építését is, melyre 405 ezer eurós támogatást szeretnének nyerni a Környezetvédelmi Alaptól.

Roland Hulkó ismertette azokat a közelmúltban kidolgozott projekteket, melyekre ugyancsak szeretnének külső támogatást kapni, s ennek érdekében már be is nyújtották a pályázatokat. Nepomuki Szent János szobrának felújítására 14 ezer eurót, míg a Csillagvizsgáló könyvtárának rekonstrukciójára 11 ezer eurót kértek a kulturális tárcától. A Szolgáltatási Ház felújítására 24 ezret, a Feszty Árpád utcában lévő óvoda nyílászáróinak cseréjére 30 ezret, míg a Művelődési Központ ablakcseréjére és külső hőszigetelésre 130 ezer eurót szeretnének a Környezetvédelmi Alaptól. A kulturális tárcához négy kérvényt nyújtottak be. A Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda nyílászáróinak cseréje 121 ezer euróba kerülne, a szlovák alapiskola villanyhálózatának felújítása 84 ezer eurót, a tornaterem tetőszerkezetének rekonstrukciója pedig 36 ezer eurót igényelne. Egy Ógyalláról szóló könyv megjelentésére 21 ezer euró támogatást kértek. A Városi Egészségügyi Központ új nyílászáróira 35 ezer eurós, az épület radiátorainak cseréjére 26 ezer eurós projektet dolgoztak ki, s nyújtottak be a gazdasági tárcához. Elhangzott, a Reciklációs Alapból 39 ezer eurót kapott a város egy hulladékosztályozó kocsi vásárlására.

A képviselők 6 igen szavazat és 4 tartózkodás mellett elfogadták, hogy Ógyalla is tagja legyen a Komáromi Járás Városai és Falvai Társulásnak.

(miriák)

Top