Szilas nyerte a Kihívás Napját

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg a Kihívás Napja elnevezésű játékos vetélkedőt a nagymegyeri termálfürdőben, melyet még 2011 elején indított útjára a szilasi önkormányzat. 

Kihívás napja. A győztes szilasiak

Úgy látszik, jó ötletnek bizonyult az év eleji vetélkedő, hisz újabban már hat csapat Szilas, Lakszakállas, Ekecs, Gellér, Csicsó és a magyarországi Csép település diákjai is versenyeztek a helyezésekért. A múlt heti össze-csapások izgalmas vetélkedést hoztak, mivel a hat gyermekből és egy felnőttből álló csapatok komoly csatákat vívtak a pontokért. A gondosan összeállított, megtervezett nyolc feladatsor végig nyílt küzdelmet nyújtott a versenyzőknek. A csata a kerékbefutással kezdődött, majd a lufihordás fejjel következett, és sorba jöttek az egyre mókásabb versenyszámok, a vízmerés merőkanállal, a szókirakós lufi, a karikás csúszdázás, a labdaszedés, a kerékben tolás, és a végén a palacsintaevés.

És hogy milyen szoros volt a vízi párbaj? Szilas és Gellér csapata egyformán 49 ponttal fejezték be a versenyt. Ilyenkor a szabály azt mondja, egyforma pontszám esetén a több versenyszámgyőzelem számít, és ebben a szilasiak négyet, míg a gellériek hármat szereztek meg, így Szilas csapata nyerte a 2015-ös Kihívás Napját, és ez azt is jelentette, hogy ők az egyetlen gárda, melynek háromszor is sikerült elhódítania a vándorserleget. A csata harmadik helyén az ekecsi diákok végeztek 48 ponttal, negyedik lett Lakszakállas csapata 45, ötödik helyen ért célba Csicsó együttese 29, míg a hatodik helyen végzett Csép község gárdája 25 ponttal.

Pint Sándor, fotó: Kovács Kálmán

Top