Sziklakert a parkban

Keszegfalva. A kultúrház előtti parkban sokáig tátongott egy nagy betongödör, amely állítólag egy szökőkút szerepét szerette volna betölteni. Többféle megoldás is felmerült a betongödör megszüntetésére, de az elkészült verzió bizonyult a legjobbnak.

Történt ugyanis, hogy Keszegfalva bekapcsolódott a IUVENTA Komprax elnevezésű programba, melybe három vállalkozó kedvű helyi fiatal, Markovics Tamás, Jancsó Ákos és Pálmay Daniel vettek részt. Feladatuk az volt, hogy egy olyan megvalósítható, a közösséget szolgáló ötletet kellett kivitelezniük, melynek eredménye a lyuk helyére kerülő sziklakert lett. A srácoknak több képzésen kellett részt venniük, melynek során elsajátíthatták a projektek írását, megismerkedve a Komprax valós lényével, majd ezt követően kész terveket, elképzeléseket tettek le az asztalra, és ebben ismertetniük kellett a projekt tervezetét, hogy mire mennyit költhetnek a szerezhető maximális 200 euróból. Ezután megkapták a pénzt, és kezdődhetett a kivitelezés. Az alkotók kevesebb, mint egy hét leforgása alatt – minimális segítséggel – betemették a gödröt, feltöltötték földdel és sziklával, majd elültették a virágokat is a parki remekműbe. Időközben, mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, a munka láttán felmerültek rosszindulatú feltevések is, miszerint ezért a munkáért a fiúk rengeteg pénzt zsebeltek be. A srácok és segítőik ezt a feltételezést határozottan visszautasítják, mert ahogy jelezték, egy cent haszon nélkül készítették el, csak csupa jóindulatból.

sziklakert
Bíznak benne, hogy ezzel a tettükkel egy kicsit sikerült hozzátenniük a falu fejlődéséhez és szebbé tételéhez, de sajnos alighogy elkészült a remekmű, ismeretlen tettesek már akcióba is lendültek, és egy kissé „átrendezték“ a sziklakertet, de szerencsére „tevékenységükkel” nem okoztak jelentős kárt, így később azt az alkotók újra helyreállították.

-pint-

Top