Szexuális zaklatót fogtak

Komárom. Egy 14 éves kiskorú fiút próbált molesztálni egy 35 éves férfi múlt csütörtökön délelőtt a vasútállomás közelében lévő parkban. A férfit a városi rendőröknek sikerült elfogniuk, majd az ügyet átadták az állami rendőrségnek.

varosirend-e1520242257480

„Az eset idején a parkban tartózkodók elmondása szerint egy ismeretlen férfi leszólította a 14 éves fiút, 20 eurót ajánlott neki, ha orálisan kielégíti őt. Mikor a fiú el akar szaladni, megragadta ruhájánál fogva és igyekezett őt behúzni a bokorba. Szerencsére a fiúnak sikerült kiszabadítania magát, elfutott és a környéken tanyázó hajléktalanoktól kért segítséget, akik a támadó után eredtek. A férfi először a vasútállomásra futott, majd a közeli Jednota üzletbe, ahol arra kérte a dolgozókat, engedjék ki őt a hátsó kijáraton. Az alkalmazottak telefonon értesítették a városi rendőrség diszpécserét, de ekkorra már a közelben rendszeresen járőröző kollégáim a helyszínen voltak” – tájékoztatta a történtekről lapunkat Ujj Ernő, városi rendőrparancsnok-helyettes. A támadó nem tudta magát igazolni, a városi rendőrök bekísérték őt, biztonságba helyezték a kiskorút és értesítették szüleit. Az eset jellegére és súlyosságára való tekintettel az ügyet átadták az állami rendőrségnek. Értesülésünk szerint egy 35 éves vágfarkasdi illetőségű férfi a molesztáló. „A komáromi rendőrparancsnokság nyomozója vizsgálja az eset körülményeit. A vizsgálat kezdeti stádiumára és a sértett személyére való tekintettel bővebb tájékoztatás egyelőre nem adhatunk” – mondta Renáta Čuháková, nyitrai kerületi rendőrszóvivő.

A városi rendőrparancsnok-helyettes az esettel kapcsolatban elsősorban elővigyázatosságra hívta fel a figyelmet. „Fontos, hogy kiskorúak nem maradjanak felügyelet nélkül, a nagyobbak ne kószáljanak egyedül, kerüljék a félreeső helyeket. Legyenek tisztában vele, hogy nem szabad leállni idegenekkel, és ha ilyen vagy ehhez hasonló ’ajánlattal’ szólítja meg őket valaki, azonnal hagyják faképnél az illetőt, és az arra haladóktól kérjenek segítséget – mondta. – Szerencsére ehhez hasonló eset az utóbbi időben nagyon ritkán fordul elő városunkban, de az óvatosság sosem árt.”

(vkm)

(Cikkünk a Delta október 22-i számában jelent meg.)

Top