Szeretetbál: átadták az adományokat

Öt rászoruló nagycsaládnak kissé könnyebbé válik az élete az első komáromi Szeretetbálon összegyűlt pénzadománynak köszönhetően. Tűzhely és mosógépek is kerültek a fa alá – a nehéz helyzetű, sokgyermekes családok nagy örömmel fogadták a segítséget.

25634897_1839143136130227_42901142_o

„Összesen 1414 euró gyűlt össze a jótékonysági bálon, így egy családra 280 euró jutott. Öt Komáromban és környékén élő sokgyermekes, illetve hátrányos helyzetű családdal vettük fel a kapcsolatot, és kérdeztük meg, mire lenne a legnagyobb szükségük, és ennek nyomán megvásároltuk az ajándékokat, majd át is adtuk“ – mondta el Kiss Enikő szervező.

Két csonka család is mosógépet kapott az adományoknak köszönhetően: egy füssi család, ahol az édesanya egyedül neveli öt gyermekét, valamint egy másik, ahol meghalt az apuka és négy lány maradt félárván. Egy másik négygyermekes ógyallai család kombinált tűzhelyet kapott. Kétszáz eurós benzinutalványt és egy zenelejátszó készüléket kapott az az ugyancsak ógyallai család, ahol négy gyermek közül kettő szellemi fogyatékkal él. Az ötödik nagycsaládban pedig az egyik kislány nagyon ügyesen táncol, gimnasztikázik, így szülei azt kérték, kapjon lehetőséget önmaga fejlesztésére – a kislány így felajánlást kapott egyéves oktatásra a dél-komáromi ritmikus gimnasztika sportegyesületben.

mosogp

Kiss Enikő elmondta, 50 euró maradt meg a pénzadományokból, amit a Végre itthon – Konečne doma nevű komáromi állatmenhelynek ajánlottak fel. Hozzátette, Polácsek Péter fotós pedig nemcsak a bál ingyenes fotózását vállalta el, hanem minden családnak felajánlott egy ingyenes családi fotózást is. „Még egyszer szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a bál sikeréhez. Minden összegyűlt centet jó célra fordítottunk, megfelelő helyekre kerültek az adományok. Bízom benne, hogy a Szeretetbállal hagyományt teremtünk, és idén is legalább ilyen eredménnyel sikerül megrendeznünk“ – fűzte hozzá a jótékonysági bál egyik főszervezője.

(d)

Top