Szeretet, bizalom, gondoskodás

Szentpéter. Tízéves fennállását ünnepelte a szentpéteri Szivárvány Idősek Otthona. A szociális szervezet munkáját a szeptember 1-jei ünnepségen Judita Badalová igazgatónő méltatta.

„Kezdettől fogva a nyugdíjas otthonunk összefonódott a faluval. Ha magam előtt látom az alapítással kapcsolatos munkálatokat, az épület szebbé tételét, nem marad más hátra, csak az óriási hála és köszönet lakóink és hozzátartozóik részéről. Az elnevezés maga – Szivárvány – nemcsak a színek sokszínűségéről beszél, de az optimizmusról, a reményről és az örömről is. Lakóinknak éppen erre van szükségük, nem a szürkeségben élni. Igaz, ezt magában az elnevezés nem tudja biztosítani, de itt vannak a dolgozóink. Az ő érdemük, hogy ilyen otthonos környezetet tudunk kialakítani.

szivarvany
Példaértékű munkát végeznek az otthonban, ahol valódi értékek, a szeretet és a megbecsülés jelennek meg a mindennapokban. Az idősek otthonában a gondozás, ápolás személyre szabottan, az ápolási igények figyelembevételével, a lakók méltóságának tiszteletben tartásával, a megelőzésre is nagy figyelmet fordítva történik“ – mondta az igazgatónő. „Amikor tíz éve felépítettük az intézményt, csüggedt arcú lakókkal és dolgozókkal találkoztunk, de ez szerencsére azt követően nagyon hamar megváltozott, és ahogyan ma is, a csüggedtség helyét a derű és a bizalom vette át, és a bizalom, az hogy bíznak bennünk, nagyon fontos és nagy elismerés nekünk”– fogalmazott.

szivarvany1
„A katolikus egyház egykori épületét mentettük meg az enyészettől, és építettük át idős-otthonnak, teremtettünk helyben munkahelyeket, megbízást helyi beszállítóknak, és gondoskodást az idős embereknek“ – mondta a község polgármestere, Jobbágy József. A beszédek után a kultúráé volt a főszerep, mivel fellépett az Őszirózsa népdalkör, a Konvalinka ének-csoport, Benyó Erika énekes, Pivoda Vivien és Jázmin, valamint Pivoda Zsolt (Kajan László kíséretével).

Kép és szöveg: miriák

Top