Szerdán ingyenes vetítésekkel ünnepel a mozi

Újraindulásának 7. évfordulóját ünnepli augusztus 16-án, szerdán a komáromi Tatra mozi. Ahogy már megszokhattuk, most is ingyenes vetítésekkel kedveskednek a mozirajongóknak. Lesz arcfestés, érkezik a komáromi Pókember, lesz kávékóstolás, de apró ajándékokat is kisorsolnak.

Hét évvel ezelőtt, 2016 augusztusában nyitotta meg kapuit a teljesen megújult Tatra mozi. Ezt megelőzően 2009-ben vetítettek utoljára filmet az akkorra már teljesen elavult falak között. Az újraindítás után óriási népszerűségre tett szert a komáromi filmszínház, volt az év mozija is az ország hagyományos mozijainak versenyében, illetve rendszeresen dobogós helyen végzett a nézőszám vonatkozásában. A Covid-járvány miatti korlátozások viszont súlyos csapást jelentettek – ezt az időszakot, a teljes és részleges bezárásokat nem volt könnyű átvészelni.

Tarol a Barbie és az Oppenheimer

„A járvány után azért időbe telt, amíg a nézők visszaszoktak hozzánk. Akadtak nehezebb időszakok ezután is, de most már nyugodtan kijelenthetem, hogy visszataláltunk a helyes útra“ – mondta el kérdésünkre Ryšavá Angelika, a Tatra mozi vezető marketing menedzsere. Különösen jól megy a szekér az utóbbi hetekben, amikor két olyan filmet vetítenek, amelyek nézőcsúcsokat döntögetnek világszerte.

„Ahogy az egész világon, úgy a mi mozinkban is tarol az Oppenheimer és a Barbie. Teltházzal megy mindkét film, még a szlovák feliratos verziók is, ami eddig soha nem történt meg. Jellemző ugyanis, hogy a magyarul értő szlovák ajkú nézők inkább a magyar szinkronos filmet választják, mert kényelmesebbnek tartják, mint a feliratokat olvasni. Most viszont ez a két film ezt a trendet is felülírta“ – magyarázta. Arra a kérdésünkre, hogy egyébként milyen arányban oszlik el a magyar és szlovák nyelvű filmek vetítése, elmondta, az utóbbi években az igények alapján alakult ki, hogy nagyjából a filmek 60 százaléka magyar nyelvű, a maradék pedig szlovák (illetve adott esetben cseh).

Mint megtudtuk, az eltelt hét évben a Minyonok és a Bohém rapszódia volt a két legnézettebb film a komáromi Tatra moziban. „Mivel most a Barbie és az Oppenheimer nagyon megy, és egész hónapban vetíteni fogjuk, sőt, talán még szeptemberben is műsorra kerülnek, lehetséges, hogy megdöntik a nézettségi rekordjainkat” – je-gyezte meg Ryšavá Angelika.

Boldog születésnapot!

Augusztus 16-án tehát szülinapi műsor várja a látogatókat. Négy filmet is ingyen vetítenek a nap folyamán. Fontos tudnivaló, hogy a vendégek érkezési sorrendben foglalhatják el helyeiket, így aki nem szeretne lemaradni, annak érdemes időben, a szokásosnál hamarabb érkeznie.

Lesz arcfestés is a gyerekeknek 12:00 és 15:30 között, továbbá 14:30-kor a komáromi Pókember is beugrik a moziba egy órára. Az a gyerek, aki szintén pókemberes jelmezben érkezik, ajándékban részesül. A felnőttek 18:00-tól 20:45-ig remek kávékat kóstolhatnak a Cafe Frei és a Rumicon jóvoltából. Ezen kívül minden vetítés előtt sorsolás is lesz, melynek során további apró ajándékok találnak gazdára.

Íme a Tatra mozi augusztus 16-i, szerdai ingyenes programja:
13:15 – Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság – szlovák szinkron
15:30 – Pókember: A pókverzumon át – magyar szinkron
18:30 – Talán igent mondok – magyar szinkron
20:45 – Halálos iramban 10 – magyar szinkron

(csá)

Top