Szeptemberben lesz a komáromi utcai futóverseny

Mivel Dél-Komárom idén nem vett részt a Komáromi Napok szervezésében, májusban elmaradt a Komárom – Komárno Nemzetközi Utcai Futóverseny is. Szeptember 3-án, szombaton azonban pótolják a hagyományos, immár 46. alkalommal sorra kerülő eseményt. A neten augusztus 20-ig lehet nevezni, személyesen később is, de az drágább.

A komáromi utcai futóversenyt a Komárom-Európa Futó Egyesület (KEFE) szervezi, fő védnökei Keszegh Béla és Molnár Attila, Észak- és Dél-Komárom polgármesterei. Augusztus 20-ig van lehetőség nevezni a darktiming.hu/kefe weboldalon keresztül, illetve később személyesen is, szeptember 1-jén és 2-án 17 és 19 óra között a dél-komáromi Városi Sportcsarnokban (Czuczor Gergely u. 62.), ám utóbbi költségesebb megoldás. A rajtszámokat is utóbbi időpontokban és helyszínen lehet átvenni, vagy pedig a verseny napján, szeptember 3-án, a rajt helyszínén (Csillag Erőd) 7 óra és 8.30 között.

A futóversenyt 10 és 5,5 kilométeres távokon rendezik meg. Internetes nevezés esetén előbbi díja 8 euró, utóbbi díja 6 euró. Észak- és dél-komáromi lakcímmel rendelkező futók a nevezési díjból 50% kedvezményt kapnak. A mezőny a dél-komáromi Csillag Erőd parkolójából rajtol (Bem József u.), a cél pedig az észak-komáromi sportcsarnoknál lesz (Sport u. 1).

A versenyen 15 év felettiek vehetnek részt, a 18 év alattiak esetében a szülő által kitöltött és aláírt felelősségvállalási nyilatkozat bemutatása szükséges. Fiúk és lányok esetében két kategóriában hirdetnek versenyt: 15 és 16 éveseknek, továbbá 17 és 19 év közöttieknek. Felnőtt kategóriák (nők és férfiak): 20–29 éves korig, 30–39 éves korig, 40–49 éves korig, 50–59 éves korig, 60 év felett, valamint egyetemisták (nappali tagozatos vagy levelezős).

A versennyel kapcsolatos részletes információk a két város honlapján és a szervező egyesület weboldalán (kefekomarom.hu) is olvashatók.

(d)

Top