Stubendek a Fecskékkel száll

Stubendek László, Komárom polgármestere csatlakozik a Független Erők Csoportjához, és közösen vágnak neki a november 4-én esedékes megyei önkormányzati választásoknak.

SONY DSC

Varga Tamás, Szénássy Tímea, Stubendek László, Forró Tibor és Forgács Attila

Már korábban beszámoltunk arról, hogy Stubendek László – aki jelenleg is megyei képviselő – függetlenként próbál újabb 5 évre képviselői mandátumot szerezni a megyei parlamentben. Múlt héten sajtótájékoztatón jelentette be, hogy csatlakozik a Független Erők Csoportjához – a Fecskékhez –, amely négy független városi képviselő – két komáromi, Szénássy Tímea és Varga Tamás, valamint két gútai, Forgács Attila és Forró Tibor – összefogása nyomán jött létre.

„Több egyeztetés volt közöttünk, melyek során kiderült, sok dologban közel áll a véleményünk, találkozik az elképzelésünk, ennek eredménye, hogy velem együtt 5 főre bővül a Fecskék csoportja. A fecske a tavasz, a kikelet, a derű jelképe, erre nagy szüksége van a városnak, régiónak. Együtt repülünk tovább“ – fogalmazott Komárom polgármestere. Kérdésre válaszolva azt is elárulta, az MKP irányából is megkeresték, ám ezeknek a tárgyalásoknak nem lett folytatása. Azzal kapcsolatban, hogy ő maga támogatja-e bármelyik megyei elnökjelöltet, azt felelte, osztja a Független Erők Csoportjának korábbi álláspontját, azaz bármelyik jelölttel kész az együttműködésre, kivéve a szélsőségesekét.

Forgács Attila arról beszélt, jót fog tenni a csoportnak egy tapasztalt, közmegbecsülésnek örvendő képviselőjelölt, ez a későbbi megyei önkormányzati munkában is sokat jelenthet. A fiatal lendület a tapasztalattal ötvözve tökéletes keverék – hangzott el a sajtótájékoztatón, melyen mind a négy „alapító“ jelölt is jelen volt. „Bárhogy alakul is a választás, ez az 5 fős független csoport mindenképpen együtt fog dolgozni a jövőben is a régió érdekében, illetve Komárom és Gúta városok szorosabb együttműködéséért“ – hangsúlyozta Forró Tibor.

(cs)

Pártlisták mellett független összefogás

Top