Sikerrel zárt a nemesócsai fesztivál

Az Oucha fúvószenekar, valamint a Csemadok helyi alapszervezete mellett működő mazsorett-csoportok már 6. alkalommal hívták randevúra a fúvószene és a mazsorett szerelmeseit. Az immár hagyománnyá vált nemzetközi fúvószenekari és mazsorett fesztivál idén is több, izgalmas zenei csemegével, látványos koreográfiákkal kedveskedett a látogatóknak. A programok, mint mindig most is a helyi szabadtéri színpadon, illetve az előtt folytak.

Ez a rendezvény igazi kikapcsolódást kínált a hétköznapok elől menekülők számára. A jó szervezésről híres nemesócsaiak most sem okoztak csalódást, hiszen már reggel fesztiváli hangulatra ébredt a falu. Ezt fokozta a zenekarok és a mazsorett-csoportok felvonulása és azok fogadása a szabadtéri színpad előtt. Ezután hivatalosan is kezdetét vette a seregszemle, melynek elején Magyarics Gusztáv, Nemesócsa polgármesterének ünnepi megnyitó beszédét hallgathatta meg a fesztivál közönsége. Ezt követően pedig felváltva színpadra léptek a meghívott zenekarok és mazsorett-csoportok. Elsőként a helyi Oucha fúvószenekar, akik az első számukkal a tragikus hirtelenséggel elhunyt Szép Lajosra emlékeztek. A továbbiakban egymást követték a fúvosok, méghozzá Balatonfüred városának koncert fúvószenekara, az Ádám Jenő Zeneiskola fúvószenekara Szigetszentmiklósról, a Keil Ernő Közhasznú Fúvószenei Egyesület Budapestről, a Tűzoltók fúvószenekara Somorjáról, a Vidám Fiúk Komáromból, a pezinoki Grinavanka fúvós-zenekar, a holicsi Májovanka, valamint a mazsorettcsoportok, a helyi Pöttöm tánccsoport, a Katica junior tánccsoport, a Katica tánccsoport, az Oucha mazsorettcsoport és a nagysikerű sárvári Városi Mazsorett Együttes.

nemesocsa
Köszönet és tisztelet illet minden zenekart és vezetőiket ezért a feledhetetlen élményért, mellyel szegényebbek lettek azok, akik nem tartották érdeklődésükre méltónak e rendezvényt. A Nemesócsán szervezett nemzetközi seregszemle messzemenően igazolta, hogy a közönség vevő az ehhez hasonló rendezvényekre.

(pint)

Top