Sikeres szépségtábor

LAKSZAKÁLLAS. Talán elsőre meglepő, de egészen kis gyermekeket is érdekel a divat világa. Ezt a fokozott kíváncsiságot elégítette ki a tavaly első ízben rendezett szépségtábor Lakszakállason. Azóta eltelt egy év, és idén újra dübörgött a tábor, melyet a tavalyihoz képest még nagyobb érdeklődés övezett.

A július utolsó hetében lebonyolított szépségtáborba több mint 70-en jelentkeztek, 7-től 17 éves korig, de csak 36 gyerek kérésének tudtak eleget tenni. Ez is mutatja, milyen óriási volt az érdeklődés a tábor iránt, ami egyébként nem is csoda, hiszen ez a rendezvény mondhatni szinte egyedülálló a régiónkban.

Szépségtábor Lak

Hétfő reggel regisztrációval indult az ötnapos tábor, majd ezt követően a bemutatkozások zajlottak. Elosztották a csoportokat, és kezdetét vette a programdömping. Először csoportos járásoktatással, járás-stílusok ismertetésével, valamint ritmikus járással ismerkedtek meg a táborlakók. Délután megérkeztek a Felvidék szépe verseny döntős lányai és a királynők, akikkel a gyerekek körében egy kötetlen beszélgetés alakult ki. Csak úgy záporoztak a különböző kérdések a királynők felé, akik készségesen válaszoltak. A továbbiakban filmvetítésre került sor, melyben megnézhették a Felvidék szépe 2015 és 2016-os döntőjét, majd ezután a tavalyi szépségtábor profi képeit vetítették. Kedden az A-csoport tagjai a sminkesnél és a fodrásznál töltöttek el néhány órát, a B-csoport Patócs Soós Kinga vezetésével koreográfiát tanult, a C-csoport pedig a tükör előtti járást és a pózolást gyakorolta. Délután megkezdődött a fotózkodás, a csoport másik fele pedig készült a pénteki záróshowra. Szerdán ugyanezeket a programokat váltakozva sajátították el az egyes csoportok. Csütörtökön ruhapróba, öltözés sportruhába, majd Kálmán Csilla sportmodell foglalkozott a lányokkal a helyi Energy fitnessben. Emellett a kultúrházban Gáspár Tündével zumba fittet gyakoroltak. Este Kálmán Csilla előadására került sor, melyen a szülők is részt vettek. Pénteken színpadi próba, koreográfia és a pózolás tökéletesítése volt porondon.

Egy showval zárult a második alkalommal megrendezett szépségtábor, melyet idén is Hajtó Péter vezetett le. Az egyes fordulók között Krnčan Milán énekes szórakoztatta a közönséget. A záró eseményen tiszteletüket tették a Felvidék Szépe verseny főszervezői és idei díjazottai, akik emléklappal és szalaggal jutalmazták a lányokat.

A tábor kellő háttérmunka nélkül nem valósulhatott volna meg, ezért mindenképpen nagy dicséret illeti a helyi önkormányzatot, Barthalos Andrea főszervezőt, Juhász Orsolyát, Patócs Soós Kinga koreográfust, Katona Réka fotóst, Fazekas Petra sminkest és Beke Andrea fodrásznőt. A tábor mindennapjait Kardos Eszter örökítette meg, Császár Eszter és Barthalos Márta szakácsnők gondoskodtak a finom ételekről, Benedek Erzsébet, Krnčan Judit és Krnčan Patrícia, valamint Lakó Anna segítők pedig minden egyébről. Köszönet jár a segítségért Fitos Lászlónak, Domonkos Tibornak és Domonkos Zsuzsannának is. A főszervezőtől megtudtuk, hogy már most jelentkeztek lányok a jövő évi táborra, ami bizonyítja a szépségtábor sikerességét.

Pint Sándor

Top