Rókacsapdákat helyeztek ki Komáromban

Az elmúlt napokban több helyen láttak rókákat a városban, befogásukra a városi rendőrök két rókacsapdát helyeztek ki. Pánikra azonban semmi ok, az állatok nem veszettek, és megjelenésüknek semmi köze a madárinfluenzához.

roka2(illusztráció)

A rókák a nagy hideg és az éhség miatt húzódtak be a városba. Sőt, más vadon élő állatok is megjelentek Komárom külső részein: Kaván több őz tűnt fel a hétvégén. A városban ugyanis több élelemhez juthatnak, a kukák környéke – sajnos – terített asztal számukra. Hidegebb teleken máskor is megtörtént már, hogy rókák tűntek fel Komáromban.

Tóth Sándor városi rendőrparancsnok és helyettese, Ujj Ernő a Deltának elmondták, egyeztettek az állategészségügyi hivatallal, és ennek alapján kijelenthetik, szinte kizárt, hogy az állatok betegek legyenek, térségünkben 10 éve nem fordult elő veszettség. Ennek ellenére az emberek ne menjenek a rókák közelébe, ne próbálják őket megsimogatni! Ha rókát látnak, azt mihamarabb jelentsék a városi rendőrség telefonszámán, a 159-en!

roka1Róka a belváros közelében, a Švejk sörözőnél (fotó: László Peti – facebook)

A városi hivatal városüzemeltetési főosztálya két rókacsapdát szerzett be, ezeket a városi rendőrök már ki is helyezték azokra a helyekre, ahol a leggyakoribb a rókák előfordulása – elsősorban a kórháznál, a Munka utcai iskolánál, a vasútállomás környékén, de több más helyen is láttak már rókát az elmúlt napokban. A csapdák áthelyezhetők, így lakossági bejelentések nyomán a városi rendőrök más területeken is felállíthatják a csapdákat.

Bővebben a jövő hétfőn megjelenő Deltában!

(d)

Top