Rendhagyó fúvóskoncert Nemesócsán

XII. rendhagyó koncertjével ismét fellendítette a helyi kulturális életet a nemesócsai OUCHA Fúvószenekar. A november 8-án megrendezésre került eseményen a hangszerek főként a közelmúltban elhunyt két zenésztárs, Szép Lajos és Csincsi Ferenc tiszteletére szóltak. Búcsúzott továbbá az OUCHA Mazsorettcsoport is, mely tíz év sikeres szereplés után fejezte be működését.

A rendezvény az elmúlt évekhez hasonlóan ismét nagy érdeklődésnek örvendett, ezt bizonyította a már jóval a kezdés előtt zsúfolásig megtelt kultúrház is. A várakozásnál megszokott izgatott susogást ezúttal azonban szinte kézzel fogható feszültség váltotta fel, hiszen a színpad mindkét sarkában egy-egy fénykép alá helyezett mécses szimbolizálta a fúvószenekar többszörös gyászát. Idén ugyanis mind a nemesócsai, mind a balatonfüredi zenei élet egy-egy jelentős alakját veszítette el Csincsi Ferenc és Szép Lajos személyében.

„Csillagok közt él már, angyalok közt jár, ott, hol csendből épül vár, s igaz lelkére az Isten vigyáz már” – hangzott fel a műsorvezető hangja, majd kezdetét vette a koncert. Fájdalmas, érzelmekre ható repertoár következett.

oucha
Rövid szünet után igazi show-műsor vette kezdetét Nemesócsa színpadán. A zenekar színes összeállítását a Csemadok helyi alapszervezete mellett működő OUCHA, Katica, Katica Junior mazsorettcsoportok, valamint a Pöttöm Tánccsoport tették még színvonalasabbá. A szórakozásba ezután némi üröm is vegyült, ugyanis az OUCHA Mazsorettcsoport hivatalosan is bejelentette feloszlását, majd egyik díjnyertes produkciójával búcsúzott a nagyérdeműtől.

A közel háromórás koncert fináléval zárult, sikerét pedig hosszú percekig tartó vastaps igazolta.

Olláry Ildikó

Top