Remekül sikerült a nyári élményiskola

Komárom. Augusztus 17-től 21-ig újra gyerekzsivaj töltötte be a Munka Utcai Alapiskola néhány termét és udvarát. Ekkor rendezték meg ugyanis a Csallóköz kincsei nevet viselő nyári élményiskolát, mely egy sikeres pályázat nyomán valósulhatott meg.

A komáromi magyar iskola az oktatási minisztérium pályázatán nyert el 1600 eurót a nyári élményiskola megrendezésére, aminek köszönhetően 40 tanulójuk az 1–4. évfolyamból díjmentesen vehetett részt az egyhetes táborban.

Az iskola tartalmas programot állított össze, amely során a gyerekek két csoportban, játszva, magukat jól érezve ismerkedhettek meg a régió szépségeivel, kultúrájával, természeti és épített örökségével, növény- és állatvilágával, és a kellemes nyári szórakozás közben észrevétlenül sokat meg is tanulhattak régiójuk múltjáról és jelenéről.

Kézműves-foglalkozás, színjátszás, néptánc, ének, kreatív játékok, mozgás, alkotás szerepelt a programban, miközben ellátogattak a komáromi központi erődbe, a Vág partjára és a Holt-Vágra, sétahajókáztak Komárom vizein, majd kisvonattal folytatták a városnézést. Volt sportvetélkedő, főzőcske, kertészkedés, az élményiskola zárónapján pedig a szülőket is meglepték egy kis színdarabbal és kiállítással, amit a Csallóközi lakomával egybekötött táncház követett.

Gyerekek, pedagógusok, szülők egybehangzóan állították, remekül sikerült a nyári élményiskola, amit minden évben meg kellene rendezni. „Rajtunk nem fog múlni, ha lesz rá lehetőség, jövő nyáron is pályázunk majd az iskolaügyi minisztériumnál. Ezúton szeretném megköszönni mindenki munkáját és idejét, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez” – jegyezte meg Károlyi Szikonya Judit, az iskola igazgatója.

Országszerte 244 tanintézmény nyári iskola szervezésére irányuló pályázatát támogatták, összesen 375 800 euróval. Branislav Gröhling oktatási miniszter jelezte, jövőre még több forrást szándékozik elkülöníteni nyári iskolák támogatására.

(d)

Top