Remek új játszótér a Holt-Vágon

Komárom. Pár hete már látogatható az új játszótér a Holt-Vág partján, az Apáli étterem szomszédságában. A Rodinka, azaz Család elnevezésű, akadálymentes játszótér építési költségeinek nagyobb részét minisztériumi támogatásból finanszírozták.

A játszótér leglátványosabb eleme egy hajót formázó, csúszdákkal felszerelt nagy mászóka, de körhinta, más köteles hinták, homokozó, mászópálya is található a közösségi térben. Padokat, szemeteskukákat is kihelyeztek. Gondoltak a mozgássérült és fogyatékkal élő gyerekekre – három inkluzív, azaz befogadó elem is található, amely az ő biztonságos szórakozásukat is garantálja. A játszótér elsősorban a 9 éves kor alatti gyermekek mozgásigényéhez és mozgáskoordinációjuk fejlesztéséhez lett tervezve. Minden elem természetes anyagokból készült, elsődlegesen fából, melyeket rozsdamentes acéllal illesztettek össze.

Komárom még 2022-ben pályázott a munkaügyi, szociális és családügyi minisztériumhoz és nyert el 50 ezer eurót egy akadálymentes közösségi játszótér létesítésére. A város finanszírozta a tereprendezést, az alapok kialakítását, míg a játékelemek költségeit a dotációból fedezték. (d)

Top