Rekordszámú pályázó a polgármesteri posztra

Biztos, hogy novemberben új polgármestere lesz Ógyallának, mivel Zemko Margit jelenlegi városvezető nem indul újra. Talán ez is közrejátszik abban, hogy óriási a tolongás a polgármesteri pozícióért – 10 jelölt közül választhatnak az emberek. A 11 képviselői helyre nem hivatalos adatok szerint 45-en pályáznak.

Három polgármesterjelölt pártszínekben indul. Az MKP – ahogy 4 évvel ezelőtt – most is Basternák Ildikót, a 2010-ben meggyilkolt Basternák László expolgármester özvegyét indítja. A párt teljes képviselői listát állított, melyen 10 párttag és egy független képviselőjelölt kapott helyet – mondta el kérdésünkre Hegyi Zoltán, a helyi MKP vezetője. Anna Žigová a Smer polgármesterjelöltje, míg a Sieť párt az utolsó pillanatban ugyancsak saját jelöltet nevezett Peter Závodský személyében – mindketten indulnak képviselőjelöltként is.

Lovász Károly jelenlegi alpolgármester függetlenként száll harcba a polgármesteri posztért, azonban a Híd párt és az SDKÚ is támogatja – tudtuk meg a jelölttől. Kovács Miklós, a Híd ógyallai elnöke közölte azt is, hogy pártja 5 képviselőjelöltet állított a városban.

Függetlenként lenne polgármester Egyházi Zoltán vállalkozó is, akit 4 évvel ezelőtt ugyancsak függetlenként, de az MKP listáján választottak meg önkormányzati képviselőnek. Bár hivatalos adatokat csak október 10-e után közöl a helyi választási bizottság, több forrásból is úgy értesültünk, további 5 független polgármesterjelölt is benevezett a polgármesteri tisztségért zajló versenybe, mégpedig Zoltán Gyurcsovics, Elek Péter, Mikuláš Gróf, Zoltán Polák és Anton Poništ.

A város jelenlegi polgármestere, Zemko Margit már korábban leszögezte, nem indul újra a polgármesteri posztért, ellenben független képviselőjelöltként részt vesz az önkormányzati választásokon. Zemko Margit négy cikluson át volt Ógyalla polgármestere, 1994 és 2002, továbbá 2006 és 2014 között.

(csá)

Top