Rekordnevezés ar aranyosi Kakal-tavon

A horgászok körében egyre népszerűbb lett a csallóközaranyosi Kakal-tavon rendezett horgászverseny, melyet az elmúlt hét szombatján bonyolítottak le. 50 horgász jelentkezett, hogy kipróbálja horgászszerencséjét.

A kora reggeli gyülekező, és a sorsolás után mindenki elfoglalta a helyét a vízparton, és a minél több, és nagyobb fogásra összpontosítottak. A négyórás küzdelem után az eredményhirdetésnél kiderült, kinek kedvezett az ilyenkor szokásos horgászszerencse. Idén az első helyet a komáromi Angyal Imre érdemelte ki, akinek 17,64 kg pikkelyest sikerült kifognia. Az ezüstérmet a hazai illetőségű Laky Zoltán nyakába akasztották. A harmadik helyen a nagykeszi Molnár Dávid végzett.

kakal2

Jandás József elnök elmondása szerint két kiló híján egy mázsa halat fogtak a versenyzők. A mostani megmérettetésre inkább a nagyobb halak fogása volt jellemző. Örvendetes tény, hogy a verseny egyre népszerűbb lett nemcsak a hazai, de a környékbeli horgászok körében is. Ezt  bizonyítja, hogy Komáromból, Nagykesziről, Tanyról, Nemesócsáról és Gellérről is voltak versenyzők – mondta a helyi horgászszervezet elnöke. A végén megemlítette, hogy május 31-én remélhetőleg újra benépesül majd a tó horgászokkal, ugyanis ekkor rendezik meg a gyerekek és a nyugdíjasok versenyét. Július 5-én pedig a környéken egyedülálló éjjeli horgászverseny kerül lebonyolításra.

kakal
A Kakal – tavi horgászverseny helyezettjei: Laky Zoltán, Angyal Imre és Molnár Dávid

Pint Sándor

Top