Radics Gigi és Zuzana Smatanová is fellép a 10. Komáromi Borkorzón

Idén 10 éves a Komáromi Borkorzó, amely a Komáromi Nyár programsorozat befejező akkordjaként koncertekkel, finom borokkal és ételekkel várja az érdeklődőket. Szeptember 14-16 között, csütörtöktől szombatig kerül megrendezésre. Ismét lesz lehetőségünk találkozni barátainkkal, ismerőseinkkel a Klapka tér környékén.

cikk-fokep-1

Ami a borokat illeti, a helyi, ismert borászatokon kívül a szokásos módon bemutatkoznak magyarországi pincészetek is. A környékbeli kedvencek közül itt lesz Hengerics Péter – Kővágó, Kasnyik Családi Pincészet – Kürt, Georgina családi pincészet – Gúta, Amicius Pincészet – Bátorkeszi, Elesko – Modor.

Vendég borvidékként pedig a Villányiakat köszönthetjük:  JEKL, Polgár, Gere Attila, MAUL, Csillagvölgy és Mokos Pincészet. Ismét lesz Pezsgőbár, amely nagy sikert aratott az idei, tavaszi Komáromi Napokon.

cikk-fokep-2

Az idei Komáromi Borkorzó fellépői között ott találhatjuk az Elán Forevert és RADICS GIGIt (csütörtök), a Frees zenekart és ZUZANA SMATANOVÁt (péntek), szombaton pedig a helyi LGT Revival Band, és a dunaszerdahelyi ARIZÓNA ad majd koncertet.

Hogy a fesztivál teljes gasztronómiai élvezeteket nyújtson, az ételes standokon kívül megrendezik az egyre népszerűbb Jókai Bablevesfőző Versenyt is, melyre várják 2-3 fős csapatok jelentkezését a 0908 226 699-es telefonszámon. A szervezők minden résztvevő csapatnak biztosítanak: 1,5 kg füstölt csülköt csonttal, 1 kg füstölt kolbászt, kenyeret, sátort, asztalt, tüzifát és vizet a főzéshez. A főzőcskére szeptember 16-án, szombat délelőtt kerül sor 9.00 órától, a Klapka tér melletti Anglia parkban.

A Klapka tér környékén pedig naponta a jól ismert, bevált étkek várnak majd minket. Hiszen sült kolbász, cigánypecsenye, kürtöskalács, kemencés lepény és a különféle sajtkülönlegességek nélkül nem lenne igazi fesztivál a fesztivál!

14352414_1149958295053652_2680336533858463708_o

Készüljünk az őszre, de előtte még ünnepeljük együtt a nyár végét! Mielőtt lehullanának a falevelek, melegítsük fel a szívünket-lelkünket finom borokkal, kellemes ízekkel, jó zenével, és az együtt töltött idő örömeivel.

Bővebben a rendezvényről a www.komarno.sk/korzo oldalon és a Facebookon olvashat.

Top