Pusztított a vihar régiónkban isSzerte járásunkban pusztított ki az Ivett névre keresztelt időjárási ciklon. Fákat, oszlopokat döntött ki az orkán erejű szél, Gyulamajornál pedig egy kamion utánfutóját borította fel.

Múlt csütörtökön régiónkra is lecsapott a szélvihar, szinte minden településen csavart ki fákat, nagyobb ágakat, s előfordult, hogy a gallyak autóra vagy épületre dőltek, megrongálva azokat. A komáromi temetőben számos síremlékben is károk keletkeztek, az Erzsébet-szigeten egy garázsbejárót zárt el a kidőlt fa, a Gazda utcán pedig két jegenyefa is gyökerestől kifordult. Egy kisebb közlekedési baleset is  az orkán erejű szél számlájára írható, Gyulamajornál egy kamion utánfutóját borította fel.

vihar
Fotó: Balya Brigitta

Komáromban a vihar után rögtön megkezdték a károk felmérését a városi hivatal alkalmazottai – tudtuk meg Patus Sándor főosztályvezetőtől. „Volt néhány hely, ahol egész fák dőltek ki gyökerestől, néhol félbetörtek, de számtalan helyen törtek le nagyobb ágak. Az esetek közül azok kerültek előre, ahol a lakosokat vagy a forgalmat korlátozta a kialakult helyzet. Bizonyos esetekben a tűzoltókat is be kellett vonni, de a legtöbb munkát közhasznú munkásokkal végeztük el” – árulta el a részleteket.  „Szerencsésen megúsztuk, mivel személyi sérülés nem történt, és a mozgást gátló károkat is gyorsan eltávolítottuk. A takarítást folytatjuk, a legtöbb feladatot a közhasznú munkások bevonásával szeretnék megoldani” – mondta Patus Sándor. A városi hivatal arra kéri a lakosságot, ha valaki kárt szenvedett, vagy tudomása van káresetről, értesítse a hivatal polgári védelmi osztályát a 035/7713117-es számon.

nemesocsa_gyori ritaKidőlt fa Nemesócsán, a templom mellett, Győri Rita fotója

vihar1
Komáromi rendőrségnél kicsavart fák, fotó: Delta

(cs, kb)

Top