Portugál a Jókai Színházban

A komáromi közönség az évad utolsó bérletes bemutatójaként május 30-tól láthatja a Jókai Színház színpadán Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját a Kassai Thália Színház előadásában.

A történet nagyrészt egy felvidéki magyar falu, Reste valóságos sörszagot, kilátástalanságot és szerencsétlenséget árasztó kocsmájában játszódik, egyfajta purgatóriumként rekedtek meg itt örökre az időnként karikaturisztikusan ábrázolt embertípusok.

Portugal
Ebbe a varázslatosan elzárt, reménytelen közegbe érkezik meg a nagyvárosi megkeseredett értelmiségi. Hirtelen fellángolva részese lesz egy bizarr szerelmi háromszögnek, megmártózik a helyi mindennapokban. A Portugál nagyrészt az elvágyódás, a megszépített nyomorúság drámája, illúziótlan valóságából mindenki a maga módján próbál menekülni, de minden próbálkozás kudarcra van ítélve; mint mindig, most is kiderül: a megoldás soha nem a messzi távolban, valahol Portugáliában, de csakis odabent mélyen, magunkban van kódolva.  A főbb szerepekben Laxjudit és Nádasdi Péter látható, az előadást Dudás Péter rendezte.

Portugal1
További információ a színház honlapján.

(jokai)

Top