Pikkelyvadászok randevúja

GELLÉR. A környék legjobb pikkelyvadászait hívta randevúra, egy egész napos megmérettetésre a GHT független horgásztársulás a gelléri tóra.

Már kora reggel kezdetét vette a maratoni horgászcsata, melyre mindenki a legjobb tudása szerint készült. A viadal elején a szokásos sorsolás volt hivatott eldönteni, hogy a versenyzők közül ki-ki a tó melyik részén foglaljon helyet, abban a reményben, hogy majd neki sikerül a legtöbb uszonyost megakasztania. Az ideális horgászidő kedvezett a halaknak. Ezt támasztja alá az a több mint ötven kifogott nagyméretű pikkelyes, melyek között szép számmal akadtak fél méteren felüliek is. Az erőpróba egyik része délig tartott, amikor is ebéd következett, s ennek egy kismalac látta a kárát. A finom étek után tovább folytatódott a vetélkedő. Nagy élvezettel sorra emelték ki a szebbnél szebb pontyokat a tóból, melyek között akadt jó néhány tükrös is.

Pikkelyvadászok rendevúja Gellér

A közel tízórás csata este hat órakor fejeződött be, amikor is összegezték a kifogott halak méretét. Az első ízben megtartott ilyen jellegű verseny végül teljes gelléri sikert hozott. Az első helyen végzett ifj. Németh Sándor 418 ponttal, megelőzve a második Simon Csabát, aki 380 pontot gyűjtött össze. Harmadik lett Rácz László 349 ponttal, és nem kis meglepetésre a 6 éves Kiss Norbert 345 ponttal a negyedik helyet követelte ki magának. A legnagyobb halért folyó küzdelemben holtverseny alakult ki, hiszen hárman is egyforma méretű halat fogtak. A csallóközaranyosi Garai János, és a két gelléri: Kürthy Zoltán és ifj. Németh Sándor egyformán 60 cm hosszú halat „mentettek” ki a vízből. A társulás úgy döntött, hogy a díjat Garai János veheti át.

Kép és szöveg: -pint-

Top