Paton mutatták be a Duna-Gerecse turisztikai kedvezménykártyát

A Magyar TDM Szövetség 2014 júniusában írt alá egy a kárpát-medencei turisztikai és TDM együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot a felvidéki, kárpát-aljai, erdélyi és délvidéki magyar turisztikai szervezetek képviselőivel. 

A kárpát-medencei turisztikai együttműködés elősegítése érdekében Paton tartottak turisztikai konferenciát a TDM Szövetség vezetőinek részvételével. A konferencián Varga Dorottya tanársegéd – határ menti turisztikai szakértő a Komáromtól Párkányig terjedő régió turisztikai értékeit és lehetőségeit mutatta be.

Majd Magyarics Gábor ismertette a Duna-GerecseCard (DGC) turisztikai kedvezménykártya felhasználását, amelyhez kizárólag a Komárom és Tata környékén, valamint a Gerecse hegység területén megszálló turisták juthatnak hozzá azokon a szálláshelyeken, amelyek a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft. szerződött partnerei. A kártya NFC-chippel van ellátva, amelynek aktiválása a szálláshelyen történik. A kártya aktiválásakor a szállásadó kauciót kérhet, viszont a szálláshelyről való távozáskor le kell adni a kártyát és a kaució természetesen visszajár.

A kedvezménykártya rendszer két különböző típusú kártyából áll. A Duna-Gerecse Card a Duna-Gerecse térségbe érkező, minimum 2 vendégéjszakát eltöltő turisták számára térítésmentesen biztosított kártya, valamint a Duna-Gerecse Tourist Card, amely a térségbe érkező, csak 1 vendégéjszakát eltöltő látogatók számára megvásárolható kártya. Minden kedvezménykártya mellé egy prospektus is társul, amely ismerteti a kártya használatát.

Miriák Ferenc

Top