Patkánymérges csalit dobtak a kutyának

Tany. Egyelőre ismeretlen tettes patkányméreggel kevert csalikat (szafaládét) dobott egy idős házaspár családi házának kertjébe; szerencsére időben észlelték a bajt, és az állatorvosnak sikerült megmenteni a mérgezett ételből lakmározó kutyát. A községben fokozott óvatosságra hívták fel a lakosok figyelmét. Az ügyben a nyitrai környezetvédelmi rendőrség nyomoz.

„A hangosbemondón és a község honlapján keresztül is azonnal figyelmeztettük a lakosokat az esetre, arra kérve mindenkit, hogy ha valami gyanúsat észlel, vagy ilyen ’csomagot’ talál a kertjében, készítsen róla felvételt, hozza be a hivatalba, és mi továbbítjuk az ügyben vizsgálatot folytató rendőröknek – mondta lapunknak Bugár Imre polgármester. – Az ominózus eset múlt hétvégén történt, azóta szerencsére mások nem tapasztaltak hasonlót. Érkezett viszont bejelentés arról, hogy idegenek mozognak a faluban, ezeket is kivizsgálta a rendőrség. Mint kiderült, az egyik szórólapokat hordott, a másik egy átutazó volt.” A térfigyelő kamerák felvételeit is ellenőrzi a rendőrség a mérgezéssel kapcsolatosan.

A polgármester tájékoztatása szerint elsősorban azért kérik fokozott éberségre a polgárokat, mert egy házőrző megmérgezése mögött lehet egy zavart személy oktalan cselekedete, de akár egy betörés előkészítése is. „Nem szeretnénk pánikot kelteni a lakosok körében, de jobb megelőzni a még nagyobb bajt” – tette hozzá.

A nyitrai környezetvédelmi rendőrség állatkínzás ügyében folytat nyomozást. A büntetőtörvénykönyv 2020-as módosítása értelmében az állatkínzás bűncselekménynek minősül, és a tettes 6 hónaptól akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

(vkm)

Top