Pápai küldöttség Ógyallán

Első hivatalos látogatásukat tették Ógyalla városában a magyarországi Pápa város képviselői. A városatyák a testvérvárosi kapcsolat létesítése alkalmából látogattak el Ógyallára.

Pápai küldöttség Ógyallán 2

„A nyugdíjas-egyesület és a tűzoltóság már felvette egymással a kapcsolatot. A többi ógyallai és pápai intézmény, civil közösség is találhat kapcsolatot a jövőben és közösen dolgozhatnak számos területen. A pápai delegáció látogatást tett a csillagdában és a Művészeti Alapiskolában, ahol a helyi képviselő-testület tagjaival és önkormányzati intézmények vezetőivel találkoztak“ – mondta Basternák Ildikó polgármester.

„Ógyallának már van két testvérvárosa: a csehországi Žlutice és a horvátországi Lovran. A partneri együttműködések keretében kulturális, idegenforgalmi és sportkapcsolatok épülnek ki. Ezen túl európai uniós források segítik a különböző országok városai közötti partnerséget és mi szeretnénk ezt kihasználni. A Pápával való együttműködés újabb kapukat nyithat meg, és felvettük a kapcsolatot egy horvátországi és egy lengyelországi településsel is“ – magyarázta a polgármester.

(miriák), VH felvétele

Top