Pályázhatnak a magyar iskolások és óvodásokIdén március 10. és április 24. között lehet igényelni a Szülőföldön magyarul nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást, azaz a Bethlen-pénzt. Magyar óvodába és magyar iskolába járók pályázhatnak az ösztöndíjra.

colegiosd-e1408959399529

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) tájékoztatása szerint idén is jogosultak a támogatásra azok a gyerekek, akik a tanév kezdetétől szlovákiai óvodában magyar nyelvű nevelésben vesznek részt, illetve azok a szlovákiai alap- és középiskolások, akik magyar nyelvű tanintézményt látogatnak. A nevelési-oktatási támogatások összege 17 200 forintnak megfelelő euró, ami aktuális árfolyamon 57 eurónak felel meg.

Az ösztöndíjat a formanyomtatvány kitöltésével igényelhetik a szülők, a pályázati lapok letölthetők a pedagógusszövetség honlapjáról – www.szmpsz.sk –, de az egyes iskolákban és óvodákban nyomtatott formában is hozzáférhetők.

Továbbá hallgatói támogatásban – 2800 forintnak megfelelő euróban – részesülhet az a nappali tagozatos hallgató, aki Szlovákiában működő felsőoktatási intézményben legalább részben magyar nyelven végzi alap vagy magiszteri tanulmányait.

(d)

Top